Mercan Dede’nin son konuğu Azam Ali

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Mercan Dede’nin sanat yönetmenliğinde Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşen “Mercan Dede Ensemble Özel Ramazan Projesi”, 23 Temmuz Çarşamba akşamı gerçekleştirilecek konserle sona eriyor. Projenin kapanış gecesinde Mercan Dede Ensemble’a, dünya müziğinin önde gelen vokallerinden Azam Ali ve Türk Halk Müziği’nin sevilen seslerinden Zara konuk sanatçı olarak eşlik ediyor. 

Ay boyunca, Mercan Dede ve misafirlerini Zorlu Center’da müzikseverlerle buluşturan “Özel Ramazan Projesi”- nin son konuklarından olan Azam Ali, dünya müziği alanında günümüzün en önemli besteci ve vokalistleri arasında gösterilen bir isim. Sesi “Matrix”, “Dövüş Kulübü” (The Fight Club), “Thor” gibi film müziklerinden de hatırlanabilen Azam Ali, Mercan Dede’nin yeni albümü “Dünya”da da “Haydar Haydar” adlı Anadolu türküsünü seslendirdi. 

“Mercan Dede Ensemble Özel Ramazan Projesi”nin kapanışında sahne alacak bir diğer sanatçı olan Zara ise ilk albümünü yayınladığı 1998 yılından bu yana sürdürdüğü başarılı kariyerinde ülkemizin önemli ödüllerini kazandı. Türk Halk Müziği’nin önde gelen ismi Zara, dünyaca ünlü müzisyen Azam Ali ve ezgileriyle Doğu ile Batı’yı buluşturan Mercan Dede’nin bir araya geleceği konserin biletleri, www.zorlucenterpsm.com internet sitesinden temin edilebiliyor.