Merkel Çipras'a telgraf çekti

Liderler Çipras'ı telefonla arayarak tebrik ederken Merkel'in telgraf çekerek tebrik etmesi dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SYRİZA’nın lideri Yunanistan’ın yeni başbakanı Alexis Çipras’ı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu olmak üzere pek çok lider telefonla arayarak seçim başarısından dolayı tebrik etti. Çipras’ın borç silme ve Euro bölgesine karşı politikaları Almanya’nın takdirini toplamıyor… Zira Almanya Euro Bölgesi’ndeki en sağlam ekonomi olmasının yanı sıra bölgenin ekonomik istikrarının zedelenmemesi için Yunanistan’ın borcuna sadık kalmasını istiyor. Herkesin telefonla arayarak tebrik ettiği Yunanistan Başbakanı’nı ise Almanya Başbakanı Merkel ‘telgraf’ göndererek tebrik etti. Telgraf metni 2 cümleden oluştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Yunanistan'da Pazar günü yapılan seçimleri kazanarak yeni kabineyi kuran Başbakan Alexis Tsipras'ı telgrafla kutladığı ve "zor" görevinde güçlü ve başarılı olması için iyi dileklerini ilettiği açıklandı. Merkel ve hükümeti, Yunanistan'ın uluslararası kurtarma programı uyarınca üstlendiği yükümlülükleri yerine getirmesinde ısrar ediyor. aşbakanlık makamından dün yapılan açıklamaya göre Merkel kutlama mesajında, Almanya ve Yunanistan arasındaki iyi ilişkilerin "daha da derinleştirilmesi" arzusunu ifade etti.

Davutoğlu Çipras'ı aradı

"Size, başbakan olarak çalışmalarınızda güç ve başarı dilerim. Sizinle birlikte halklarımız arasında geleneksel iyi ve derin ilişkileri güçlendirip daha da derinleştirebileceğimizi umuyorum." Yunanistan'da pek çok kişi Merkel'i tasarruf politikalarının ülkeye yaşattığı zorlukların sorumlusu olarak görüyor. Tsipras, Yunan halkına kemer sıkma politikalarına son vereceğini vaat etmişti.

2011'de Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in azarlarını elleri önde bir şekilde dinleyen fotoğrafı çekilen Yunanistan eski Başbakanı Yorgo Papandreu'nun bu fotoğraf nedeniyle bu kez seçilemediği belirtiliyor.

Telgraf nasıl çekilir

Telgraf çekmek eski zamanlardaki gibi memurun başında metni yazdırmakla olmuyor. Telgraf metni bilgisayarda yazılıp memura veriliyor. Memur kendisi telgrafı çekiyor. Metnin uzunluğuna göre telgraf ücreti değişebiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir