Merkez'den flaş açıklama

TCMB, "Piyasa hareketleri öngördüğümüz faiz indirim sürecinin temkin düzeyiyle uyumlu değildir" açıklamasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar kuru, tarihi rekor kırınca Merkez Bankası'ndan faiz indirim beklentilerine karşı açıklama yapıldı. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, "Yakın dönemde gözlediğimiz piyasa hareketleri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) öngördüğü faiz indirim sürecinin temkin düzeyiyle uyumlu değildir" açıklamasında bulundu.

TCMB'den yapılan açıklamada, bütün politika araçlarının enflasyonda bu ay belirginleşecek düşüşün kalıcı olmasını sağlamak amacıyla kullanmaya devam edileceği bildirildi.

"Faiz indirimi ertelendi"

İnfo Yatırım, Merkez Bankası'nın bu açıklamasını şu şekilde değerlendirdi; 

"Dolardaki nefessiz yükselişe TCMB’ı sözlü müdahalede bulundu. TCMB’ı oluşan piyasa hareketlerinin faiz indirim sürecinin temkin düzeyiyle uyumlu olmadığını söylerken faiz indirimlerinin şimdilik askıya alındığı şeklinde yorumlandı. Liradaki değer kaybı sonlanırken 2.4450 seviyesinden kar satışları başladı. 

Dolardaki satışların bir müddet daha devam etmesi beklenebilir. Özellikle faiz indirimlerinin şimdilik askıya alınabileceği düşüncesi bile kurun ateşini söndürebilir. Teknik olarak dolardaki satışların devam etmesi durumunda 2.3940 seviyesine kadar geri çekilme beklenebilir. 

Kurun 2.3940 seviyesini kırması durumunda ise satışların hızlanması ve kısa vade de kalıcı satışlar beklenebilir. Doların ateşinin sönmesi endekse de olumlu yansırken, primlenme başladı."