Meteorolojiden yağış uyarısı

Yağışlar, Türkiye'nin doğu kesimleri ile Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Türkiye'nin doğu kesimleri ile Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Elazığ ve Tunceli çevreleri, Siirt ve Diyarbakır'ın kuzey ilçeleri ile Erzincan'ın güney kesimlerinde kuvvetli olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu kesimleri ile Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Elazığ ve Tunceli çevreleri, Siirt ve Diyarbakır'ın kuzey ilçeleri ile Erzincan'ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı Türkiye genelinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.
Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Marmara'nın güneybatısında kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Yağışların; Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Elazığ ve Tunceli çevreleri, Siirt ve Diyarbakır'ın kuzey ilçeleri ile Erzincan'ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı, kısa süreli fırtına gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Rüzgarın Kıyı Ege, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ve Marmara'nın güneybatısında kuvvetli esmesi beklendiğine işaret eden Meteoroloji, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu.(20)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu. (19)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (20)
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu.(26)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu. (21)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu.(16)
ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(14)
DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak.(20)

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Bursa ve Yalova çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir çevreleri, Aydın'ın kıyı ilçeleri ile Manisa'nın batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Sivas çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Elazığ ve Tunceli çevreleri ile Erzincan'ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Siirt ve Diyarbakır'ın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir