Meyve sebzede destek Ekonomi Bakanlığı'ndan

Taze meyve sebze sektöründeki ihracat destekleri, 2014-2015 sezonunda da Ekonomi Bakanlığı'nca uygulanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ekonomi Bakanlığı,  taze meyve sebze sektöründeki ihracat desteklerinin, 2014-2015 sezonunda da uygulanacağını, ancak daha sonraki dönemlerde söz konusu ihracat desteği uygulamalarının, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmesi yönündeki çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, taze meyve sebze ürünlerine uluslararası piyasalarda rekabet gücü kazandırmak, ihraç pazarlarını geliştirmek ve ihraç ürünlerini çeşitlendirmek amacıyla, Ekonomi Bakanlığı tarafından ihracat destekleri sağlandığı belirtildi. 

Son dönemde yaş meyve sebze sektörüne ilişkin Bakan Nihat Zeybekci tarafından yapılan açıklamaların kamuoyunda yanlış anlaşılmalara yol açtığına değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi. 

"Ülkemizde 2013 yılında 50 milyon tona dayanan üretim seviyesi, 50 milyar lirayı aşan üretim değeriyle 2,3 milyar dolarlık döviz girdisi sağlayan taze meyve sebze sektöründeki ihracat desteklerinin, geçmiş dönemlerden süregelen bir yapıda, bakanlığımızca 2014-2015 sezonunda da uygulanacağına dair kamuoyunun bilgilendirilmesinde fayda görülmektedir. Ancak, söz konusu ihracat desteği uygulamalarının, müteakip dönemlerde, üreticilere yönelik desteklere de yön veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmesi yönündeki çalışmalarımız sürdürülmektedir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir