Milan yeni stat için harekete geçti

Kırmızı-siyahlı kulüp, yeni stat projesinin detaylarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Milan, 2018-2019 sezonundan itibaren kullanmayı planladığı yeni stadının proje detaylarını açıkladı. 

Milan Kulübü'nden yapılan açıklamada, 48 bin seyirci kapasiteli yeni stadın, kulübün idare binasını ve müzesini de içinde barındıran "Milan Evi"nin de bulunduğu Portello bölgesine inşa edilmesinin düşünüldüğü belirtildi. 

Stat kompleksinin içinde lise, otel, spor merkezi ve restoranların da olacağı, böylelikle yeni stadın haftanın 7 günü işleyecek bir mekan olmasının önünün açılacağı bildirildi. 

Kırmızı-siyahlı kulübün yeni stadının proje aşamasında, Alman Bayern Münih'in stadı Allianz Arena ve Çin'in başkenti Pekin'deki olimpiyat stadı; "Kuş Yuvası"nı inşa eden mühendislik firması ve Milano Politeknik Üniversitesi ile işbirliği yapıldığı duyuruldu. 

Stat projesinin sunumunda açıklamada bulunan kulübün ikinci başkanlarından Barbara Berlusconi, yeni statlarının kapasitesinden dolayı Şampiyonlar Ligi finaline evsahipliği yapamayacağını ancak taraftarlar için heyecan verici bir deneyim olacağını dile getirdi.  

Öte yandan Milan, yeni stat projesinin yanı sıra geçen sezon anlaştığı ana sponsoru Birleşik Arap Emirlikleri merkezli havayolu firması Emirates ile 5 yıl için 100 milyon avroluk sponsorluk anlaşmasının yenilendiğini de duyurdu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir