Mistral Yapı, iş dünyasını İzmir'e çağırıyor

İzmirli 30'a yakın işadamı Mistral İzmir projesine start verdi. 2016'da bitirilecek projenin yüzde 45'i şimdiden satıldı. İzmirli işadamları, İstanbul iş dünyasını da projede yer almaya davet etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İzmirli işadamları tarafından 2012 yılında kurulan Mistral Yapı ilk projesi Mistral İzmir'i hayata geçiriyor. İstanbul'da lansmanı yapılan 150 milyon dolarlık yatırım değerine sahip projede 350 milyon dolarlık ciro bekleniyor. 2013 sonunda inşaatına başlanılan, şuan temel aşamasındaki projenin haziran 2016'da bitmesi planlanıyor.

Mistral Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Önder Türkkanı, ortakları arasında Lucien Arkas, Haydar İnaç, Tufan Ünal, Erdoğan Atay Holding, Deniz Barçın gibi önemli işadamları ve şirketlerden oluşan 30'a yakın ortağın bulunduğu proje için, "İlk projemiz Mistral İzmir ile mimarisi, kalitesi ve yaşam tarzıyla iz bırakacak iddialı bir yapıt tasarladık. İş dünyasının İstanbul'da yığılması herkesin kaybettiği bir sonuç elde ediyor. Bu yığılmanın önüne geçilmesi amacıyla yeni projeler yapılması gerekiyor. Bu anlamda İzmir'in tek eksiği kaliteli ofis ve projelerdi. Mistral İzmir ile artık iş dünyasına ev sahipliği etmeye hazırız. İstanbul'da yoğunlaşan iş yaşamını İzmir'e taşıyacağız" dedi.

'İzmir, İstanbul’un alternatifi'

İzmir'in, İstanbul'da faaliyet gösteren şirketler için çok uygun şartlara sahip bir kent olduğunu vurgulayan Önder Türkkanı, "Yaşamın kolaylığı ve kalitesi, çalışan motivasyonunu ve enerjisini yükseltmektedir. Çok sayıda üniversitenin sağladığı genç ve eğitimli nüfus, Türkiye'nin en büyük havalimanlarından birine sahip olması, yatırımı başlatılan İzmir-İstanbul otoyolu, Çeşme, Alaçatı gibi cazip hinterlandı,  İstanbul’a oranla çok daha düşük maliyetler İzmir’in sağladığı avantajlardır" dedi.

'Fiyatlar İstanbul'un 4'te biri'

Projelerinin İstanbul'daki benzerlerine göre 3'te bir hatta 4'te bir fiyata olduğunu belirten Türkkanı, metrekare fiyatlarının 3 ile 4 bin lira arasında, ofislerde ise 2.750 dolar ile 3.500 dolar seviyelerinde değiştiğini dile getirdi.

'Tanıtım yapılmadan yüzde 45'i satıldı'

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hedefi olan bir şirket olduklarını belirten Türkkanı, süreç içerisinde yeni projelerin de gelebileceğinin sinyalini verdi. "Doğru bir yatırım ve proje ile yeni adımlar atılabilir" diyen Türkkanı, bugüne kadar herhangi bir tanıtım yapılmamasına rağmen proje satışlarının yüzde 45'inin tamamlandığını, satışların bir kısmının da İstanbul'dan gerçekleştiğini vurguladı.

'Biraz Maslak, biraz Levent'

Projenin detaylarına ilişkin bilgi veren Mistral Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar İnaç ise Mistral İzmir'in toplam arsa alanının 13 bin 923 metrekare, inşaat alanının ise 122 bin metrekare olduğunu, ofis, konut ve çarşıdan oluşan Mistral İzmir'in lokasyonuyla da dikkat çektiğini söyledi. İzmir'in yeni kent merkezi Bayraklı'da Manas Bulvarı ile Ankara Caddesi'nin kesiştiği noktada yer alan Mistral İzmir'in çift cepheli ofis binası, İzmir Körfezi'nin güzelliğini doyasıya yaşatacak geniş teraslı konutları ve sokak konseptli çarşısıyla İzmir'de ilklere imza attığını anlatan İnaç, "İzmir'in yeni kent merkezi Bayraklı'da gerçekleşen projemiz biraz Maslak biraz Levent'e benzetilebilir" dedi.
Mistral İzmir'in Türkiye'de ilk Leed platinum ön sertifikalı ofis binasına, gold sertifika adayı konut binasına sahip olduğunu ifade eden İnaç, yeşil bina özellikleri ile sadece İzmir'de değil, Türkiye'de de ilklere imza attıklarını söyledi.

38 katlı konut, 48 katlı ofis

DNA Mimarlık ortaklarından Mimar Bora Şahbazoğlu da, Mistral İzmir'in mimari yapısına dair şu bilgileri verdi:  Mistral İzmir'in 38 katlı konut kulesinde 110 adet daire buluyor. Genişlikleri 96 ile 418 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 dairelerin yanı sıra 4+1 olarak planlanan penthouse daireleriyle dikkat çeken Mistral İzmir'in konut binasının girişinde 130 metrekarelik bir lobi bulunuyor. Tavandan yere kadar cam kullanılan Mistral İzmir’in konutlarında 3.10 metre genişliğe ulaşan teraslar ev sahiplerinin güneş ışığından maksimum yararlanma imkânı sunacak. Mistral İzmir'in 34'üncü katında bulunan sosyal tesisi özel davetlerin verilebileceği lounge alanı, bar, TV ve Play Station alanı, satranç-tavla alanı,  kütüphane ve İzmir Körfezi’nin eşsiz manzarasına hâkim terasıyla sakinlerinin keyifli zaman geçirmesini sağlayacak. Mistral İzmir’in 48 katlı ofis kulesinde büyüklükleri 65 ile 950 metrekare arasında değişen 153 ofis yer alacak. Kat yüksekliklerinin 4 metreyi bulduğu Mistral İzmir'in ofis girişinde yaklaşık 340 metrekarelik lobi yer alacak. Farklı katlarda ofis sahiplerinin kullanımı için özel olarak tasarlanmış toplantı alanları oluşturulan Mistral İzmir'de, resepsiyon ve dinlenme amaçlı lobiler de bulunacak. Mistral İzmir Çarşı ise kafe, giyim ve elektronik ağırlıklı markalara ev sahipliği yapacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir