Mobilyada sektörün ilk federasyonu kuruldu

Sektör temsilcisi altı ayrı derneğin öncülüğünde, Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) kuruluş çalışmalarını tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SERCAN AKINCI

İSTANBUL - Türkiye mobilya sektörünün öncü isimlerini bir araya getiren Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) kuruluş çalışmalarını tamamladı. Türkiye mobilya sektörü 10’uncu Kalkınma Planı toplantıları sırasında, Kalkınma Bakanlığı tarafından, 2023 hedefleriyle ilgili olarak düzenlenen 6 milyar dolarlık ihracat hedefini, kendi isteğiyle 10 milyar dolara çıkarmış durumda. Geride bıraktığımız 10 yıl içinde ise sektör, ihracat tutarını 350 milyon dolardan, 2.2 milyar dolara çıkararak 7 misli bir büyüme sergiledi. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), Mobilya Aksesuar Sanayicileri Derneği (MAKSDER), Mobilya Sanayicileri İthalat ve İhracatçıları Derneği (MOBDER), Ofis Mobilyaları Sanayi ve İşadamları Derneği (OMSİAD), Ahşap Mutfak ve Banyo Mobilyası Sanayici ve İthalatçıları Derneği (MUDER) ve Mobilya Sanayi ve İşadamları Derneği’nin (MOBSAD) kuruculuğunda hayata geçirilen MOSFED, sektörün ilk federasyonu olma özelliğini de taşıyor. Kurucu Başkanlığı’nı aynı zamanda MOSDER Başkanı da olan Ahmet Güleç’in yapacağı Federasyon’un Yönetim Kurulunda ise; Engin Küçük, Murat Tunç, Seyfi Cahit Ayaskan, Munis Tezbaşaran, Ercan Ata ve İsmail Doğan var. 

Tasarım en önemli hedeflerinden 
MOSFED ile ilgili konuşan Başkanı Ahmet Güleç, Türkiye mobilya sektörünün 2023 hedeflerine ulaşması konusunda, yeni kurulan federasyonun çok önemli bir kilometre taşı olduğunu belirterek, “Türkiye mobilya sektörü, son 10 yılda ortaya koyduğu başarılı performansı hız kesmeden devam ettiriyor. Türk mobilyacısı son 10 yılda olduğu gibi bundan sonraki süreçte de işine ve Türkiye mobilyasını dünya standartlarına çıkarmaya odaklanmış durumda olacak. Sektörün ihtiyaç duyduğu tasarım odaklı üretim, satış, pazarlama ve bu alandaki araştırma, geliştirme, analiz ve raporlama çalışmaları, kurmuş olduğumuz federasyonun en önemli hedefleri arasında yer alıyor. Federasyonumuz, mobilya sektöründe 2023 yılı hedeflerine ilişkin 10 milyar dolar ihracat, 25 milyar dolar üretim kapasitesi hedefimiz için önemli bir adımdır” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir