Moody's'ten 'dış kırılganlık' uyarısı

Moody's, dış kırılganlıkların Türkiye'nin kredi notu, banka ve şirket kredi profilleri üzerinde baskı oluşturduğuna dikkat çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, dış kırılganlıkların Türkiye'nin kredi notu ile banka ve şirket kredi profilleri üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiğini belirtti.

Moody's 2010-2013 dönemindekine göre daha zayıf bir büyüme görünümünün, Türkiye'nin kredi notu üzerinde tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

Moody's yayınladığı raporda, Türkiye'nin yabancı sermaye girişlerindeki volatiliteye dair hassasiyetinin, son dönemde artan jeopolitik riskler, yurt içinde devam eden politika belirsizlikleri ve Fed beklentilerine bağlı olabileceği düşünülen küresel likiditenin azalmasıyla arttığını belirtti.

Kamu finansmanının kredi notunun güçlü bir yanı olduğunun vurgulandığı Moody's raporunda, kredi notunun ekonomik büyümedeki yavaşlama ve kırılgan yatırımcı güveninden olumsuz etkilenebileceği ifade edildi.
              
Türk şirketlerinin düşük ekonomik büyümeden sert bir biçimde etkilenmelerinin beklendiğini belirten Moody's, ancak ihracata odaklı şirketlerin liradaki değer kaybından faydalandıklarını ekledi.
              
            

Bu konularda ilginizi çekebilir