Morgan Stanley'den 1.5 milyar dolar kâr

Morgan Stanley, sabit gelir işlemlerindeki kazancının yardımıyla, birinci çeyrekte beklentinin üzerinde kâr açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Morgan Stanley, kârının beklentileri aştığını açıklarken, sabit gelir sonuçlarındaki beklenmedik artışın şirketin altı büyük ABD bankası arasında şimdiye kadar tek işlem geliri açıklayan banka olmasına yardım etti. Banka'nın hisseleri New York ilk işlemlerde yüzde 3.5 tırmandı.

New York merkezli Morgan Stanley'in ilk çeyrekte net kârı 1.51 milyar dolar, yani hisse başına 74 sent olurken, bir yıl önce 962 milyon dolar ve 48 sent seviyesindeydi. Firmanın kendi borçlarına bağlı kazanç hesaplamaları hariç, süregelen işlemlerden kâr hisse başına 68 sent oldu ve Bloomberg anketine katılan 26 analistin tahmin medyanı 60 sentin üzerinde gerçekleşti.

ABD hisselerinde beş çeyrektir süren ralli, Morgan Stanley CEO'su James Gorman'ın gelir yönetimi gelirlerini artırmasına ve piyasada işlem gören hisselerin kazanç sağlamasına yardımcı oldu. Firma aynı zamanda diğer bankaların düşüş açıkladığı sabit gelir işlemlerinde iki yılın en yükseğine ulaştı ve yüzde 9 artış açıkladı.

Morgan Stanley hisseleri dün, New York'ta yüzde 1.2 yükseldi ve 29.89 dolardan günü tamamladı. Banka'nın hisseleri bu yıl genelinde dün itibarıyla yüzde 4.7 düşüş yaşarken, 2013'te yüzde 64 ve 2012'de yüzde 26 artış kaydetmişti.