Mültecilere 10 milyon euro yardım

Almanya'nın Suriye, Irak ve komşu ülkelerdeki mültecilere 10 milyon euro yardımda bulunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya'nın Suriye, Irak ve komşu ülkelerdeki mültecilere 10 milyon euro yardımda bulunacağı bildirildi. 

Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, yardımın 5 milyon eurosunun Türkiye, Suriye ve Ürdün'deki mültecilere gıda yardımı olarak, 3 milyon euronun da Suriye krizinden etkilenen ülkeler için BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne verileceği belirtildi. Açıklamada, 2 milyon euronun da Kobanili mültecilere yardım yapan kuruluşlara dağıtılacağı kaydedildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, ''Suriye ve Irak'taki insanların yaşadığı felaket  IŞİD'in ilerlemesi nedeniyle daha da ağırlaştı. Yardım organizasyon kuruluşları gıda yardımında bulunma imkanlarının ellerinden alındığı uyarısında bulunuyorlar'' ifadelerini kullandı. 

Steinmeier, mültecilerin kışı atlatabilmeleri için gerekli tedbirlerin acilen alınması gerektiğini belirterek, yaptıkları maddi yardımın bunun ilk adımı olduğunu kaydetti. Steinemeir, benzer yardımların süreceğini de bildirdi. 

Dışişleri Bakanı Steinmeier, insani felaketler konusunda 28 Ekim'de Berlin'de 40 uluslararası partnerin katılımıyla bir konferans düzenleneceğini vurguladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir