Nasdaq'ın kapanış zilini Barbarosoğlu çalacak

Barbarosoğlu'nun, BÜ'nün kuruluşunun 150'nci yılı dolayısıyla, 21 Nisan'da dünyanın teknoloji borsası olarak kabul edilen Nasdaq'ın kapanış zilini çalacağı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu'nun, üniversitenin kuruluşunun 150'nci yılı dolayısıyla, dünyanın teknoloji borsası olarak kabul edilen Nasdaq'ın kapanış zilini çalmak üzere New York'taki merkeze davet edildiği bildirildi.    

 BÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Nasdaq'ın Times Meydanı'ndaki merkez ofisinde 21 Nisan'da gerçekleştirilecek törenin 15.45'te başlayacağı ve 16.00'da zilin çalınmasıyla sona ereceği belirtildi.  

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barbarosoğlu, BÜ'nün 150 yıllık birikimiyle akademik ve bilimsel anlamda bir dünya üniversitesi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:  

"New York Nasdaq Borsası da kapanış törenini bizimle yapacak. Bu, kuşkusuz BÜ'nün uluslararası kimliğinin getirdiği bir davet ve onur. Bilindiği gibi New York Nasdaq Borsası'nın açılış ve kapanış zilini çalma etkinliği törensel bir etkinlik ve uluslararası saygınlığı bulunan kurum ve kişilere tanınan bir ayrıcalık. Bu etkinlik sayesine BÜ'nün 150. yaşını tüm dünyaya ilan edeceğiz. 150 yaşında köklü ve örnek bir eğitim kurumu olarak, evrensel ölçütleri benimsemiş, üstün nitelikli lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla, özgürlükçü, yenilikçi, girişimci, içinde yaşadığı topluma katkı yapmayı önemseyen bireyler yetiştiren BÜ, Türkiye toplumunun dünya ile entegre olmasında üzerine düşeni yapmaktan dolayı mutluluk duymaktadır."

Bu konularda ilginizi çekebilir