New York karanlık kente dönüştü

Sandy doğal afetinin etkilerini hala üzerinden atamayan New York'un dünyaca ünlü Manhattan adası, akşamın olmasıyla birlikte karanlıkta bir silüet halini alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
NEW YORK - Sandy kasırgasının etkilerini hala üzerinden atamayan New York'un dünyaca ünlü Manhattan adası, akşamın olmasıyla birlikte karanlıkta bir silüet halini alıyor. Ada'nın ışıltılı görüntüsüne alışık olanlar bir daha Manhattan'ı böyle göremeyeceklerini düşünerek hatıra fotoğrafı çektiriyor.
 
Sandy felaketinin 5. gününde New York'un Manhattan şehrinin bir bölümüne hala elektrik verilemezken, metro istasyonu ve tünellerdeki sular da henüz çekilmiş değil. Otobüs seferlerinin kısmen faaliyete başladığı şehrin, New Jersey eyaletine bakan batı tarafına elektrik verildi. Şehrin, güney kısmındaki "Wall Street" bölgesi ve Brooklyn'e bakan doğu kısmı ise karanlıkta ancak bir siluet olarak görünüyor.
 
Gece, trafik ışıklarının yokluğunda araçlar şehirde kontrollü olarak kavşaklara yaklaşırken, bazı bölgelerde trafik polisleri fosforlu çubuklarla trafiği yönetmeye çalışıyor.
 
Manhattan'ın Park Caddesi'nde bulunan askeri yardım konvoyları da şehirde hiç alışık olunmayan bir görüntü sergiliyor. Şehrin karanlığa en çok gömülen yeri ise Brooklyn Köprüsü'nün altından görünen Wall Street finans merkezi ve Özgürlük Abidesi'ne bakan Battery Park bölgesi.
 
Brooklyn Köprüsü'nün karşı yakasında şehri seyretmek için oluşturulmuş iskele ve parklar bomboş kalmış durumda. Bazı Amerikalılar ise Manhattan'a bir daha böyle göremeyeceklerini düşünerek hatıra fotoğrafı çektiriyor.
New York, en son 14 Ağustos 2003 tarihinde Amerika'nın doğu eyaletleri ve Kanada'nın bir bölümünü de etkileyen elektrik kesintisinde, sadece bir gün ışıksız kalmıştı.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir