Nijerya, Almanya'nın bölgedeki en önemli ticaret ortağı

Almanya, bölgeye yaptığı ihracatın yarısından fazlasını Nijerya'ya gerçekleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT -  Almanya'nın Batı Afrika'daki en büyük ticaret partneri Nijerya oldu. Almanya, bölgeye yaptığı ihracatın yarısından fazlasını Nijerya'ya gerçekleştirdi. 

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen yıl Almanya'nın bölgeye ihracatının yarısından fazlası, yüzde 54,1'lik kısmı Nijerya'ya yapıldı. 

Aynı dönemde, Almanya'nın petrol ve doğal gaz ithalatının yüzde 4,8'lik kısmı Batı Afrika'dan yapılırken, Nijerya tek başına bunun yüzde 87,3'ünü karşıladı. Ayrıca, Almanya'nın maden ithalatının yüzde 2,9'luk kısmını da Batı Afrika'dan gerçekleştirildi.  

Geçen yıl Almanya'nın Batı Afrika'dan ithalat hacmi 5,7 milyar avroya ulaşarak 2004 yılındaki ithalat hacminden 4 kat daha fazla büyüdü. Söz konusu dönemde, Alman işletmelerinin Batı Afrika'daki müşterilerine ihracatı ise 1,6 milyar avrodan 2,5 milyar avroya yükseldi. 

Almanya'nın 1 milyar 360 milyon 973 bin avro ihracat gerçekleştirdiği Nijerya, Almanya'nın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkeler arasında 62. sırada, en çok ithalat gerçekleştirdiği ülkeler sıralamasında ise 38. sırada bulunuyor. 

Almanya'nın geçen yıl Batı Afrika'dan yaptığı 5,7 milyar avroluk ithalatın yüzde 78'i ham petrol ve doğalgazdan oluştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir