NSU sanığına aşk mektubu yağıyor

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde yargılanan Zschaepe’nin çok sayıda aşk mektubu aldığı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya’da 2000-2007 yıllarında 8’i Türk 10 kişiyi öldürmek, banka soymak ve bombalı saldırılarda bulunmak suçlamasıyla Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde yargılanan  Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü üyesi Beate Zschaepe’nin çok sayıda aşk mektubu aldığı belirtildi.

Focus dergisinde yer alan haberde, 2011 yılından beri tutuklu bulunan Zschaepe’nin aşk mektuplarının yanı sıra evlenme teklifleri de aldığı ifade edildi.

Zschaepe’ye çok sayıda mektup gönderen bir kişinin Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’ne de mektup yazarak  Zschaepe’yi ziyaret etmek için izin istediği belirtilen haberde, söz konusu kişinin Zschaepe’ye karşı derin sevgi beslediğini ifade ettiği kaydedildi.

Zschaepe'nin ise avukatı aracılığıyla "rahatsız edici hayranının" kendisini ziyaret etmesini istemediğini mahkemeye bildirdiği kaydedildi.

NSU üyeleri Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, banka soygunu sonrasında polis takibine takılmalarının ardından 4 Kasım 2011 tarihinde bir karavanda ölü bulunmuş, zanlıların intihar ettikleri açıklanmıştı. Aynı gün Zwickau kentinde NSU’nun üçüncü üyesi Beate Zschaepe tarafından havaya uçurulan hücre evinde bulunan belgeler, terör hücresi ve eylemlerinin gün yüzüne çıkarılmasını sağlamıştı.

Üç kişilik NSU terör hücresinin hayattaki tek üyesi olan Zschaepe’nin yargılanması, Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde devam ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir