NSU tanığı evinde ölü bulundu

Almanya'daki NSU terör örgütü davasında tanıklık yapması beklenen istihbarat teşkilatı muhbiri Thomas R'nin evinde ölü bulunduğu ortaya çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya'da neonazi NSU terör örgütüyle bağlantısı olduğu iddia edilen ve NSU davasında tanıklık yapması beklenen istihbarat teşkilatı muhbiri Thomas R'nin 2 hafta önce evinde ölü bulunduğu bildirildi.

Spiegel dergisinin haberine göre, geçen hafta Federal Meclis (Bundestag) Parlamenter Kontrol Komisyonu'na bilgi veren Anayasayı Koruma Teşkilatı, istihbarat teşkilatına muhbirlik yapan "Corelli" kod adlı Thomas R'nin iki hafta önce Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ndeki evinde ölü bulunduğu bilgisini verdi.

Uzun yıllar istihbarat teşkilatına muhbirlik yaptığı belirtilen Thomas R'nin, Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde devam eden NSU davasında da tanık olarak ifade vermesi bekleniyordu.

2012 Eylül ayında muhbirlik yaptığı ortaya çıktığı için tanık koruma programı kapsamına alınan ve yeni bir kimlikle yaşamını sürdüren Thomas R'nin telefon numarası, NSU terör örgütü kurucularından Uwe Mundlos'un telefon fihristinde bulunmuştu.

Yerel polis, Bielefeld yakınlarındaki Schloss Holte-Stukenbruck kasabasında ikamet eden Thomas R'nin ölümünde herhangi bir dış etkene rastlanmadığını açıklarken Thomas R'nin diabet hastası olduğu ve bu hastalıktan ölmüş olabileceği belirtiliyor.

Kendisi de neonazi olan Thomas R, NSU terör örgütüyle bağlantılı olmak ve hapisteki bazı neonazi gruplarına illegal bir şekilde maddi yardım yapmakla itham edilmiş ancak zanlı, NSU terör örgütüyle bağlantılı olduğu iddiasını reddetmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir