O öğrenci serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Konya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği için tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A. yapılan itirazlar sonucunda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Konya'da lise öğrencisi M.E.A, salı günü Halkçı Liseliler Grubu tarafından Gedavet Parkı'nda düzenlenen Kubilay'ı Anma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla çarşamba günü okula gelen polisler tarafından sınıftan çıkartılıp gözaltına alındı. Sorgusundan sonra Konya 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen M.E.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tahliye edildi

Hukuk çevrelerinde ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran liseli M.E.A.'nun tutuklanması kararına avukatı Barış İspir dün itiraz etti. Konya 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi dün itiraz dilekçesini değerlendirdi ve kararı bugüne bıraktı. Mahkeme, itirazı haklı bularak bu sabah M.E.A.'nın tahliyesine karar verdiğini açıkladı. Tahliye edilen 16 yaşındaki liseli genç tutuksuz yargılanacak.

"Benim hakaret etme kastım yoktur"

Tutuklanan lise öğrencisi M.E.A.'nın Cumhuriyet savcılığına verdiği ifadesinde, "Benim herhangi bir partinin gençlik kollarına üyeliğim bulunmamaktadır. 'Halkçı Liseliler' diye tabir edilen ise facebookta bir sayfadır. Biz Valiliğe müracat ederek 'Şehit Subay Kubilay'ı anmak için izin aldık. Gedavet Parkı'nda toplandık. Ben facebooktaki sayfayı idare ediyorum. 'Başkan' demeleri o olabilir. Söz konusu açıklamayı ben yaptım. Benim hakaret etme kastım yoktur" demişti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir