Öğrenciler büyükelçiliği bastı

Burslarını alamadıklarını iddia eden yaklaşık 150 Libyalı öğrenci, kapıyı kırarak büyükelçilik bahçesine girdi. Öğrencileri temsil eden bir grup, sorunu görüşmek üzere binaya alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eğitimlerini Türkiye'de sürdüren bir grup Libyalı öğrenci, burslarını alamadıkları gerekçesiyle Libya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne zorla girdi.

Büyükelçilik görevlileri, yaklaşık 150 öğrencinin öğle saatlerinde büyükelçiliğin bahçe kapısını kırarak içeri girdiklerini ve Büyükelçi Abdurrezak Muhtar ile görüşmek istediklerini söyledi.

Bunun üzerine büyükelçilik yetkilileri, grubu temsilen bazı öğrencileri bina içerisine aldı.

Bina içerisine alınan öğrencilerden biri, arkadaşlarının büyükelçi ile görüşmek için binada beklemeye devam ettiklerini söyledi.

Elçilik binasına çok sayıda polis gelerek güvenlik önlemi alırken, öğrencilerin büyükelçilik bahçesinde bekleyişi de devam ediyor.

Öğrencilerden Münir Abdüsselam, kasım ve aralık ayı burslarını alamadıklarını, üniversite harcamalarının yanında ev ve hastane masraflarını da karşılayamadıklarını söyledi. Üç yıldır Türkiye'de eğitim gördüğünü ifade eden Abdüsselam, burslarının gerekçe gösterilmeksizin kesildiğini ve evli olması nedeniyle hayatını idame ettiremediğini dile getirdi.

Bir başka öğrenci Muhammed Akkad ise Türkiye'de eğitim için kendilerine Libya tarafından tahsis edilen bursların verilmediğini, bu yüzden mağdur olduklarını kaydetti. Haklarını aramak için gün boyu büyükelçilikte bekleyeceklerini söyleyen Akkad, burslarını tekrar almadan binayı terk etmeyeceklerini vurguladı.