Okan Üniversitesi pilot yetiştirecek

Okan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi üzerinden uçuş okulu vasıtasıyla 18 aylık pilot yetiştirme kursları verecek, 2018'den itibaren sektöre her yıl 70 pilot yetiştirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Okan Üniversitesi'nde açılan Pilotaj Bölümü, üniversitenin Tuzla yerleşkesi ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.  

Üniversitede gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, sloganlarının "iş dünyasına en yakın üniversite" olduğunu söyledi.

Okan, dünyada ve Türkiye'de ilgi duyulan sektörlere göre bölümler açtıklarını belirterek, "Daha önce 2 yıllık Sivil Havacılık Bölümümüz vardı. Öğrencilerimizin talebiyle 4 yıllık lisans bölümünü de açtık. Havacılık sektörü Türkiye'de çok gelişiyor. Biz de bu sektörün ihtiyaç duyduğu insan gücünü ortaya çıkaracağız" diye konuştu.

Türkiye'de havacılık alanında yaşanan gelişmelere değinen Okan, hükümetin desteğiyle artık herkesin hava yollarını rahatlıkla kullanabildiğini ifade etti.  

Okan, üniversitenin havacılıkta da iddialı olduğunu göstereceğini dile getirerek, "Kabin Hizmetleri Bölümümüz de bulunuyor. Ayrıca bu yıl tıp ve diş hekimliği fakültelerine de öğrenci alacağız" dedi.

Okan Üniversitesi, 2018'den  itibaren sektöre her yıl 70 pilot yetiştirecek

Pilotaj Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Öztürk de bölüm hakkında bilgi verdi.

Öztürk, havacılık eğitiminde fiyat avantajıyla sektörün ihtiyacını karşılamaya yönelik öğrenci çekmeyi hedeflediklerini dile getirerek, "Havacılık eğitimi neredeyse pilotaj okullarının elinde. Biz Pilotaj Bölümünü açan ikinci vakıf üniversitesi olarak sektörde çok önemli projeler gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.

Öztürk, gelecek yıl 72 öğrencilerinin olacağını belirterek, öğrencilere makina mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği gibi alanlarda ücretsiz çift ana dal yapma imkanı tanıyacaklarını kaydetti.

Okan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi üzerinden uçuş okulu vasıtasıyla 18 aylık pilot yetiştirme kursları vereceklerini, 2018 yılından itibaren sektöre her yıl 70 pilot yetiştirecek şekilde çalışmalarını yapacaklarını anlatan Öztürk, hava yolu şirketleriyle projeleri paylaşarak mezun olacak pilotlara kontenjan verilmesiyle ilgili görüşmeler gerçekleştireceklerini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir