On bini aşkın noktaya denetim yapıldı

Su ürünleri av sezonunun başladığı 1 Eylül ile 9 Kasım tarihlerinde 10 bin 796 noktada denetim gerçekleştirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, su ürünleri av sezonunun başladığı 1 Eylül ile 9 Kasım tarihlerinde 10 bin 796 noktada denetim gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, denetimlerde başta midye, istavrit, bakalyaro ve lüfer olmak üzere 54 ton su ürününe,1 balıkçı gemisine ve kullanımı yasak olan 102 (197 bin 800 m) misina ağı ile 99 muhtelif av aracına el konulduğu belirtildi.  

Açıklamada, su ürünleri av sezonunun başladığı 1 Eylül ile 9 Kasım tarihlerinde balıkçıların avlanma araçları ve avlanma yöntemleri başta olmak üzere, avlanan balık türlerinin boyunu, avlanma zamanını kontrol etmek amacıyla su ürünlerinin karaya çıkış noktaları, balıkçı gemileri, yol güzergahları, işleme tesisleri, soğuk hava depoları ile toptan ve perakende satış yerlerinde 10 bin 796 denetim gerçekleştiği, kuralları ihlal ettiği tespit edilen 234 kişi ve işyerine toplam 207 bin 181 lira idari para cezası kesildiği ifade edildi.

Rutin denetimlerin yanında balık hali bulunan ve geçen av sezonunda yasadışı avcılık yapıldığı yönünde şikayetlerin geldiği Mersin, Adana, Hatay, Balıkesir, Bursa ve İzmir'de de denetimlerin yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Yapılan 853 toplu denetimde 4,5 ton su ürününe el konulurken, 62 kişi ve işyerine 50 bin 554 lira idari para cezası uygulanmıştır. Denetimde yetkisi olan sahil güvenlik, jandarma, emniyet güçleri ve belediye hal ve zabıta müdürlükleri personelinden de zaman zaman destek alınarak denetimlere devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir