Önce fotoğrafçılık sonra sekreterlik

Başbakan Erdoğan, geçirdiği sağlık sorunları ardındanhareketlitemposuna geri döndüğünü dün gösterdi. 2011 Kültür Sanat Büyük Ödülü'nü alan Ara Güler'e bir jest yapan Erdoğan, Güler'in fotoğrafını çekti. Erdoğan, Cuma NAmazı'nı kıldığı Üsküdar'daki Nalçacı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 Kültür Sanat Büyük Ödülü'nü alan duayen fotoğraf sanatçısı Ara Güler'e ilginç bir jest yaptı. Erdoğan, özel fotoğrafçısının makinesini alarak Güler konuşurken fotoğrafını çekti. Erdoğan'ın bu jesti salonu dolduranların alkışını aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen 2011 Yılı Kültür Sanat Büyük Ödülü törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan ardından ödüle layık görülenlere plaketlerini takdim etti. 2011 Yılı Kültür Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülen usta fotoğrafçı Ara Güler de ödülünü Erdoğan'ın elinden aldı. Güler, ödülünü aldıktan sonra esprili bir konuşma yaptı. Kendisine verilen 3 ödülü gösteren Ara Güler, "Bir şey alacağımı zannederken 3 ödül birden aldım. " dedi. Fotoğrafını çeken basın mensuplarını işaret eden Güler, "İşte bu gördüğünüz arkadaşlar gibi senelerce aktüalite takip ettim. Bir sürü şey çektim. Derdim de şuydu. Ben yaşadığım devri diğer asırlara yetiştirmek ve bırakmak istiyorum. Bu yaşamın parçalarından biridir ve çok mühim olduğunu zannediyorum. Her şeyden evvel teşekkür edebilirim." dedi.

Güler'in konuşması sırasında Erdoğan ilginç bir sürpriz yaptı. Erdoğan özel fotoğrafçısı Kayhan Özer'den makinesini alarak Ara Güler'in fotoğrafını çekti. Fotoğraf ustası Erdoğan'a poz vermeyi ihmal etmezken, salonu dolduranlar bu jesti alkışlarla karşıladı. Güler'in olayın ardından yanına gelen Erdoğan'a 'Nasıl alacağız bu fotoğrafı' sorusuna Erdoğan "Ulaştıracağız" cevabını verdi.

Namaz çıkışı çay daveti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Üsküdar’daki Nalçacı Halil Dergahı Camii’nde kıldı. Cuma çıkışında vatandaşları selamlayan Erdoğan, caminin karşısındaki apartmanda oturan Ünzile Özün adlı bir vatandaşın çay davetini kabul etti Davet üzerine eve giren Başbakan Erdoğan, evde yaklaşık yarım saat kaldı.

Telefonu açtı

Erdoğan, ev sahibinin isteği üzerine çalan telefonu açtı. Arayan ev sahibi kadının, 29 yaşındaki oğlu Fatih Özün'dü. Erdoğan telefonu, "Ben annenin sekreterliğini yapıyorum artık" açtı. Erdoğan, karşısındaki sese, "Annen çaya davet etti, bütün mahalleliyle birlikte sizin evdeyiz" dedi. Erdoğan'ın sözleri gülüşmelere neden oldu. Telefonla konuşmaya devam eden Erdoğan, ev sahibi Ünzile Özün'ün oğluna, "Benim annemin adı Tenzile senin annenin adı Ünzile ona göre kıymetini iyi bil" dedi.

Ünzile Özün'ün oğluna nerdesin diye soran Erdoğan, "Pastanede çalışıyorum" cevabı üzerine "Zaten Sinoplu dedin mi akla pastaneler gelir" diye konuştu. Erdoğan, ziyaretin ardından evden ayrıldı.

Ziyareti anlattı

Ziyareti anlatan Ünzile Özün, Erdoğan'ın bir bardak çay içtiğini ve günlük hayattan konuştuklarını söyledi. Özün, “Mahallemize kadar gelmiş başbakanımız evimize davet ettik, güncel konulardan konuştuk. 'Ev sizin mi kaç çocuğunuz var' dedi, 3 tane çocuğum var, 2 si kız, bir oğlan hepsini evlendirdim deyince 'senden bahtiyarı yok' dedi. Özün, başbakanın evde olduğu sırada oğlunun aradığını belirterek, "Başbakanım siz açar mısınız dedim, başbakan telefonu açtı, ' ben annenizin sekreteriyim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dedi'. Çocuk da şaşırdı, konuştular daha sonra kapattılar“ dedi.

"Maaşım yetmiyor" şikayeti

Ünzile Özün ayrıca emekliler için bir şey istediğini söyleyerek, "Emeklilerin maaşı az başbakanım dedim, 'ev kendinizin mi' dedi. 'kendimizin' dedim. 'Üsküdar gibi bir yerde böyle bir eviniz var sizden bahtiyarı yok' dedi. Özün, gazetecilerin "Emekliler için bir müjde verdi mi" sorusuna ise, "Vermedi, onu alamadık “ diye cevap verdi.

AA-DHA

Bu konularda ilginizi çekebilir