'Operasyon yoğun şekilde devam edecek'

Erdoğan, "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Bu başlayan süreç, elde edilecek bilgiler çerçevesinde daha da yoğun bir şekilde devam edecektir" dedi. Erdoğan, isim vermeden operasyonda gözaltına alınan zanlıları ziyaret eden Hakan Şükür'ü eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Fatih Camisi'nde kıldı. Erdoğan, namazın ardından cami avlusunu dolduran vatandaşlarla bayramlaştı. 

Erdoğan bayram namazı sonrası gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Emniyette "paralel yapı" operasyonuna ilişkin soru üzerine, Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Bu başlayan süreç, elde edilecek bilgiler çerçevesinde daha da yoğun bir şekilde devam edecektir. Buradan geriye adım atmak gibi bir şey sözkonusu değil. Bu, bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir çalışmaydı. Ulusal güvenliğimizi tehdide yönelik alınması gereken tedbirler nelerse bu tedbirler alınacak ve bu tehditi oluşturan unsurlara karşı da gerekli olan neyse, bu adım atılacaktır."

Erdoğan 22 Temmuz Operasyonu kapsamında gözaltına alınınlar için "Şu anda bir çoklarının elinde cep telefonunun olduğu haberini aldım. Adalet Bakanı'na gerekli şeyleri söyledim. Böyle bir şey olabilir mi? Olamaz. Bunlar mafyanın, çetelerin telefonu olduğunu biliriz de, paralel güvenliğin elinde bu tür telefonların şunların bunların olması, kendi yazarlarının çizerlerinin, bağımsız diye söylenen bağımlı vekillerin buraya gidip poz vermesi neyin ne olduğu bakımından çok önemli. Bunlar da eminim dosyanın içinde yer alacaktır" dedi.

Erdoğan, Musul'da alıkonulan konsolosluk görevlilerine ilişkin, "An be an orayla ilgili takibimiz devam ediyor. Ancak biz, oradaki bu kardeşlerimizi sağ salim kurtarmak için belli hassasiyetleri gözeterek, bunu devam ettiriyoruz. Eğer bu hassasiyetleri kaybedersek, bu kardeşlerimizin başına herhangi bir şey gelebilir. Hassasiyetimiz ondandır, gecikme ondandır. Atılması gereken son adım noktasında sabırlıyız" dedi.

Erdoğan, "İsrail, devamlı hava değiştiriyor. Hamas da doğrusu bunlara tabii inanmıyor. Diyor ki, 'hem ateşkes imzalayalım diyorsunuz, ateşkesi ilan ediyoruz'. Ateşkes ilan edildikten sonra tekrar İsrail bakıyorsunuz saldırılarını devam ettiriyor" diye konuştu.

İhsanoğlu yüzde 60 oy alacağını söylüyor? sorusu üzerine Erdoğan şu cevabı verdi:

"İnanıyor musunuz? Sizin kamuoyu araştırmalarınız yok mu? Siz bunları yakından takip ediyorsunuz, biliyorsunuz; bunların hepsini 10 Ağustos akşamı görürüz."

Bu konularda ilginizi çekebilir