Ören Bayan cinayetinde flaş gelişme

İstanbul Ortaköy'de oturan Ören Bayan'ın eski sahipleri Jack Karako ve Georgia Karako çifti evlerinde ölü bulundu. Olaydan sonra kayıplara karışan Özbek hizmetçi karı-koca yakalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beşiktaş ilçesine bağlı Ortaköy'de bulunan Mediko 2 Sitesi'nde oturan  Ören Bayan'ın eski sahipleri Georgia Karako ve Jack Karako'dan haber alamayan yakınları polise ihbarda bulundu.

İhbar üzerine eve giden polis ekibi çiftin cansız bedenlerini buldu.

Polis ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı. 

Özbek hizmetçi karı-koca yakalandı

"Ören Bayan" adlı iplik firmasının kurucularından Jak-Georgia Karako çiftinin Ortaköy'deki evlerinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili aranan 2 şüpheli gözaltına alındı. 

Ailenin bakım ve ihtiyaçlarını karşılandıkları ifade edilen Özbekistan uyruklu karı-koca F.Y. (28) ve G.Y. (27) gece saatlerinde Fatih'te saklandıkları evde yakalandı. 

Cinayeti itiraf ettiler

pp.jpgCinayet Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin cinayeti itiraf ettikleri öğrenildi. Şüpheliler, iki aydır alamadıkları maaşlarını istediklerinde, “Maaşlarınızı vermeyeceğiz. Kırıp döktüklerinize sayacağız" cevabını aldıklarını ve cinayeti işlediklerini itiraf etti. Gözaltına alınan 2 şüpheli, sorgunun ardından adliyeye sevk edildi.

Cinayette kullanıldığı iddia edilen bıçağı Kabataş sahilinde dalgıçlar buldu

Jak-Georgia Karako çiftinin evlerinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili cinayette kullanıldığı iddia edilen bıçağı Kabataş sahilinde denizde arama çalışmaları tamamlandı. 

Kabataş İskelesi'nin yanındaki bölgede deniz polisine bağlı iki dalgıç, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin belirlediği noktaya dalış gerçekleştirdi. 

Yaklaşık bir saat süren aramalarda denizden çıkarılan 4 bıçak, 2 tornavida polisin emniyet poşetlerine konularak incelemeye götürüldü. 

Balmumcu Mahallesi'ndeki "Balmumcu Mediko 2" adlı sitede oturan 77 yaşındaki Jak ve 69 yaşındaki Georgia Karako çiftinden haber alamayan oğulları İzzet Karako'nun komşulara haber vermesiyle dün kapıyı kırarak eve giren komşular, çifti üst kattaki odada bıçaklanmış halde bulmuştu. 

Jak Karako, Moiz Dana ile Ören Bayan’ı 1968’de satın almıştı. Marka, Türkân Şoray’ın oynadığı reklam filmleri ile bilinirliğini yükseltti. Jak Karako ilez Moiz Dana işleri daha sonra oğulları izzet Karako ve Metin Dana’ya devretmişti. Sonraki yıllarda mali sıkıntı yaşayan Ören Bayan’ı ise bir başka şirket satın aldı. Moiz Dana , 2009 yılında Amerika’ya giderken yolda yaşamını yitirmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir