Orman işçisine yüzde 4+4 zam

Toplu İş Sözleşmesi'nde varılan mutabakat ile orman işçileri ilk yıl yüzde 4+4, ikinci yıl yüzde 3+3 zam alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA-Öz Orman-İş ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve TÜHİS arasındaki 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı törenle imzalandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığındaki törende konuşan Eroğlu, imzalanan toplu iş sözleşmesinin 25 bin işçiyi kapsadığını anımsatarak, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi.

Orman işçisinin zor şartlar altında çalıştığını, ormanda çalışmanın düz ovada çalışmaktan kat kat zor olduğunu ifade eden Eroğlu, orman işçisine enflasyonun üzerinde ücret artışı imkanı sağladıklarını ve bunları imza altına aldıklarını ifade etti.

İlk yıl yüzde 4+4, ikinci yıl yüzde 3+3 zam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de konfederasyonlarla gerçekleşen çerçeve toplu iş sözleşmelerinde ücretlere enflasyon altında kalmayacak şekilde zamlar verdiklerini belirtti. Çalışanlara 2011-2012 yılları için; ilk yıl yüzde 4+4, ikinci yıl da yüzde 3+3 oranında zam verdiklerini anlatan Çelik, sosyal yardımlarda ortalama 61 TL artış sağlandığını, düşük ücretlilerde sosyal yardımların 145 TL'ye kadar çıkartıldığını kaydetti.

Bakan Çelik, çalışma hayatının önemli sorunları bulunduğuna da işaret ederek, Sendikalar Kanunu ile Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu'nun değiştirilerek, çalışma hayatının yeni mevzuata kavuşacağını söyledi.

Konuşmaların ardından 25 bin Orman işçisini kapsayan toplu sözleşmesi, Bakanlar Eroğlu, Çelik, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan tarafından imzalandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir