Orman yangını kontrol altına alındı

Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını, sabaha karşı ekiplerin etkili müdahalesi sonucu kontrol altına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde başlayan ve rüzgarında etkisiyle büyüyerek bazı otel ve pansiyonlar ile işletmelere de zarar veren orman yangını, sabaha karşı kontrol altına alındı. 

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, dün öğle saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden orman yangını, ekiplerin etkili müdahalesi sonucu sabaha karşı kontrol altına alınabildi. 

Sabah erken saatlerden itibaren havalanan 5 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı da yangın bölgesinde soğutma çalışmalarına katıldılar. Yaklaşık 120 hektarlık alanda etkili olduğu bildirilen yangın bölgesinde, ekiplerin karadan soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. 

Yangın sırasında Adrasan'da bulunan 5 otel ve bazı günübirlik işletmeler de zarar gördü. Sabah güneşin doğmasıyla birlikte meydana gelen zararın büyüklüğü de ortaya çıktı. Yangından etkilenen işletme sahiplerinin üzüntüleri yüzlerine yansırken, bazı kısmen etkilenen işletmelerde de vatandaşlar kendi imkanlarıyla yangının izlerini silmeye çalıştılar. 

İşletmesi zarar gören İbrahim Onur, yangının  bir anda kuvvetlenen rüzgarla birlikte büyüdüğünü ve her tarafın yandığını söyledi. Can kaybı olmamasına sevindiklerini ifade eden Onur,  meydana gelen zararın ise büyük olduğunu belirtti. 

Yangından etkilenen bir başka işletmede üç yıldır işçi olarak çalıştığını belirten Hayrettin Yasak ise ekmek kapılarının yanmasından dolayı büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi. 

Yangın bölgesinde Orman İşletme Müdürlüklerine ait ekipler, yaklaşık 250 yangın söndürme işçisiyle soğutma çalışmalarını sürdürüyorlar.  

Bu konularda ilginizi çekebilir