Örtü altı üzümün fiyatı üreticiyi sevindiriyor

Silifke'de örtü altında hasadı yapılan üzümün kilosu 3 liradan alıcı buluyor. Fiyat üreticiyi memnun ederken, örtü altında hasat edilen üzüm 3 tona kadar çıkabiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN -  Silifke ilçesinde örtü altında hasadı yapılan üzümü üreticiler kilogramı 3 liradan satıyor. Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can yaptığı açıklamada, Silifke'nin Türkiye'nin önemli tarım potansiyeline sahip ilçelerinden biri olduğunu, ilk turfanda meyve ve sebze hasadının da burada yapıldığını kaydetti. 

Üzüm üretiminin Uzuncaburç, Keben, Sabak, Karakaya, Kargıcak, Gündüzler ve Kepez mahallelerinde yoğun bir şekilde yapıldığını ifade eden Can, örtü altında hasadın devam ettiğini, açık alanda hasat sezonunun ise temmuz ayının ilk haftasında başlayacağını belirtti.

Şu anda örtü altında üretilen üzümün kilogramının 3 liradan satıldığını ve fiyatın memnuniyet verdiğini bildiren  Can, ilçe genelinde açık alandaki üretim de başladığında 20 bin dönüm araziden yılda 20 bin ton üzüm hasadının gerçekleştirileceğini söyledi.

Örtü altında üretilen erkenci üzümün fiyatının iyi olması nedeniyle üreticisine kazandırdığını belirten Can, "Açıkta yetiştirilen üzümlere oranla örtü altında erken çıkmasının yanında daha fazla da ürün alınıyor. Yani açık alanda bir dönümden ortalama 400 kilogram ürün hasat edilirken örtü altında bu rakam 3 tona kadar çıkıyor" dedi.

Üzümlerin denetim altında üretildiğini vurgulayan Can, üretilen bu üzümlerin iç piyasaya sunulduğunu ve güvenle tüketilebileceğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir