"Örümcek Adam"ı özlediniz mi?

Beyazperdenin sevilen süper kahramanı, yeni macerasıyla bugünden itibaren sinemalarda sevenleriyle buluşuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Aksiyon sinemasının en sevilen süper kahramanlarından Örümcek Adam, sevenleriyle bugün vizyona girecek yeni macerasıyla buluşuyor. Marc Webb’in yönettiği “İnanılmaz Örümcek Adam 2” (The Amazing Spider Man 2), beyazperdede aksiyon ve fantastik bir hikâye arayan sinemaseverleri bekliyor.

 Hikâye ve senaryosu Alex Kurtzman, Roberto Orci ve Jeff Pinkner tarafından yaratılan “İnanılmaz Örümcek Adam 2”de süperkahramanı Andrew Garfield canlandırıyor. Yapımcılığını Avi Arad ve Matt Tolmach'ın üstlendiği filmin diğer önemli rollerinde ise Emma Stone, Jamie Foxx ve Dane DeHaan var. 

Örümcek Adam’ın en önemli savaşının kendi içinde olduğunu tüm sinemaseverler biliyor: Peter Parker’ın sıradan mecburiyetleri ile Örümcek Adam’ın olağanüstü sorumlulukları arasındaki çatışma. Fakat “İnanılmaz Örümcek Adam 2”de, Peter Parker kendisini daha büyük bir çatışmanın beklediğini görüyor. Yeni filmin hikâyesi şöyle gelişiyor: Örümcek Adam (Andrew Garfield) olmak artık harikadır. Peter Parker için, hiçbir his gökdelenler arasında salınmakla, bir kahraman olmayı benimsemekle ve Gwen’le (Emma Stone) zaman geçirmekle bir olamaz. Fakat Örümcek Adam olmanın bir bedeli vardır: Sadece Örümcek Adam, New Yorklu hemşerilerini şehri tehdit eden korkunç kötü adamlardan koruyabilir. Electro’nun (Jamie Foxx) ortaya çıkışıyla, Peter’ın kendisinden çok daha güçlü bir düşmanla karşılaşması gerekecektir. Ve eski dostu Harry Osborn da (Dane DeHaan) geri dönünce, Peter tüm düşmanlarının tek bir ortak noktası olduğunu anlar.

Süper kahraman deyince... 

Superman: Diğerlerinin hepsi sıradan birer adamken, Christopher Reeve'nin oynadığı acemi gazeteci Clark Kent telefon kulübelerinde üzerini değiştirip dünyayı kurtarıyordu.

Batman: Günümüzün “Batman”i Christian Bale olsa da, Yarasa Adam’ı hepimiz Michael Keaton’la sevmiştik. 

Wolverine: Hugh Jackman'ın oynadığı Wolverine, gerek X-Men serisiyle, gerekse başlı başına hikâyeleriyle seyirciyi sinemaya toplamayı başarıyor. 

Hulk: Süper kahramanların en sinirlisi unvanını "Hulk”un hak ettiği kesin. E, ne de olsa bir tek kızınca o yeşile dönüyor! 

Demir Adam: Yine son yıllarda öne çıkan bir süper kahramanda sıra: Demir Adam’da. Robert Downey Jr.’ı zengin eden kahramanımızın çizgi filmi de var.