Otellerin yüzde 70'i sezonu kapatacak

Turizm sezonunun sona ermesiyle ay sonuna kadar Antalya bölgesindeki turistik tesislerin yüzde 70'i kepenk kapatacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, turizm sezonunun sona ermesiyle bu ay sonuna kadar Antalya bölgesindeki turistik tesislerin yüzde 70'inin kapanacağını bildirdi. 

Ayık, kasım ayı olmasına rağmen otellerde ciddi bir hareketlilik olduğunu kaydetti. 

"Sezon tamamlandı diyebiliriz, ay sonuna kadar turistik tesislerin yüzde 70'i kapanacak" diyen Ayık, bölgede yaklaşık 300 bin kişinin turistik tesislerde çalıştığını, sezonun bitmesiyle 200 bin civarındaki bölümünün işten ayrılacağını ve gelecek sezonu bekleyeceğini dile getirdi.  

Genel olarak bakıldığında iyi bir sezon geçtiğini, geçen yıla göre gelen turistlerde yaklaşık yüzde 8 artış kaydedildiğini söyleyen Ayık, "Bu sene beklentilere cevap veren bir sezon oldu, umarım 2014'te de aynı ivmeyi yakalarız" dedi. 

BDDK'nın kredi kartı ile tatile getirmeyi planladığı sınırlama  

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) kredi kartına taksitle yapılan tatil alışverişlerine getirmeyi planladığı sınırlamayı da değerlendiren Osman Ayık, bu şekilde bir sınırlamanın iç turizmin gidişatını olumsuz etkileyeceğini ifade etti. 

Ayık, "Biz yıllardır iç turizmi canlandırmak, Türk insanına tatil alışkanlığı kazandırmak için çalıştık. Bunun için de pek çok cazibe oluşturuldu. Kredi kartı ile taksitle tatil alamamak, sektörün gidişatını kesinlikle olumsuz etkiler" diye konuştu. 

Yaz ve bayramlarda, kış dönemi tatilinde binlerce insanın tatile çıktığını, yaz, kış ve kaplıca turizminde iç turizmin önemli pay aldığını anlatan Ayık, şöyle konuştu: 

"Sektörümüzde yaşanabilecek bir küçülme, onlarca sektörü etkiliyor ve ekonomik hareketliliğe ciddi katkılarda bulunuyor. Bütün bunlar göz önüne alınarak kredi kartıyla taksitli tatil alımına sınırlama kararını BDDK'nın tekrar gözden geçirmesini diliyorum. Bu konuda sektör beklenti içinde."  a kesildiği öğrenildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir