Otomotiv mühendisliği ilk mezunlarını verdi

Mercedes-Benz Türk'ün desteğiyle Hacettepe Üniversitesi'nde kurulan Otomotiv Mühendisliği bölümünden mezun olan 7 öğrenci diplomalarını aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Mercedes - Benz Türk'ün desteğiyle 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi'nde kurulan Otomotiv Mühendisliği bölümü ilk mezunlarını verdi.

Otomotiv mühendisliği bölümünden mezun olan 7 öğrenci Hacettepe Beytepe Kampüsü Amfi Tiyatro'da düzenlenen törenle diplomalarını aldılar.

Törende bir konuşma yapan Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr Yılmaz Kaptan, bölümün üniversite bünyesinde kurulmasından verdiği desteklerden ötürü Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Geçim ve Rektör Prof. Dr. Uğur Erdener ile Mercedes Benz Türk A.Ş'ye teşekkür etti.

Mercedes - Benz Türk Aksaray Fabrikası Teknik Direktörü Gerald Jank ise üniversite ile sanayi kuruluşları işbirliğine büyük önem verdiklerini kaydetti.

Mercedes - Benz Türk A.Ş'nin bu bağlamda Hacettepe Üniversitesi ile iyi bir işbirliğinde olduğunu ve üniversiteyi yıllardır desteklediklerini anlatan Jank, desteğin önümüzdeki dönemde de süreceğini söyledi.

Jank, Hacettepe Üniversitesi'nde kuruluşlarına ön ayak oldukları otomotiv mühendisliği bölümünün makine mühendisliği bölümü çatısı altında programını yürüttüğünü, eğitim programının diğer partneri olan Almanya'nın Esslingen Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi'nin 2010 Haziran ayı içinde Erasmus değişim anlaşması imzaladığı bilgisini verdi.

Mercedes - Benz Türk A.Ş'nin eğitim programı sürecinde Aksaray fabrikasını ve laboratuvarlarını öğrencilere açtığını aktaran Jank, otomotiv mühendisliği mezunlarını 2010 yılı içinde İstanbul Otobüs Fabrikası'nda da ağırlayacaklarını kaydetti.

Türk otomotiv sanayisinin ihtiyaç duyduğu uzman mühendisleri yetiştirmeyi amaçlayan otomotiv mühendisliği bölümünde proje başından bu yana 200 öğrenci kabul edildi.

Beş ders yılı olan eğitim programında teorik dersler İngilizce ve Almanca olarak Ankara'da, 2, 3 ve 4'nücü sınıf yaz stajı ise Mercedes - Benz Türk A.Ş'nin Aksaray ilindeki kamyon fabrikasında veriliyor. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir