Otomotiv sektörüne filo kiralama 'dopingi'

Türkiye'de geçen yıl yüzde 21,9 büyüyen operasyonel filo kiralama sektörüne bu yıl 85 bin araç katılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye'de geçen yıl yüzde 21,9 büyüyen operasyonel filo kiralama sektörüne, bu yıl da 85 bin araç katılacak. 

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneğinden (TOKKDER) edinilen bilgilere göre, şirketlerin filo kiralamaya olan ilgisi son yıllarda büyük artış gösterdi. 

Sektör geçen yıl yüzde 21,9 büyüdü 

Derneğin "Operasyonel Kiralama Sektör Raporu"na göre, uzun süreli kiralama işlemi olan operasyonel kiralama sektörü, Türkiye ekonomisinin büyüme hızının 5 katı bir performansla geçen yıl yüzde 21,9 büyüdü.  

Operasyonel kiralama sektörünün adetsel büyüklüğü, 2013 sonu itibariyle 207 bine çıkarken, söz konusu rakam 2012'de ise 170 bin seviyesinde bulunuyordu. 

Yeni otomobiller "kiralamaya" gidiyor 

Sektörün filosu, 2013'te alınan 90 bin yeni araçla gençleştirilirken, söz konusu araçlar geçen yıl satılan yeni otomobillerin yüzde 13,5'ine karşılık geldi. 

Geçen yıl araç yatırımı yaklaşık 5 milyar lira olan sektörün, 2013 sonunda aktif büyüklüğü ise 10 milyar seviyesine ulaştı. 

Türkiye operasyonel kiralama sektörünün araç parkının, bu yıl da yüzde 7 büyüme kaydederek, 220-227 bin seviyelerine ulaşması bekleniyor. 

Otomotiv pazarından en büyük payı alan sektörlerin başında gelen operasyonel kiralamanın, bu yıl 80-85 bin yeni aracı filosuna dahil etmesi öngörülüyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir