'Oyunu kuralına göre oynamalı'

Yunanistan'daki seçimlerle ilgili konuşan Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem, yeni hükümetin oyunu Euro Bölgesi'nin kurallarına göre oynaması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan'da seçimlerin galibi Syriza'nın önderliğinde kurulacak hükümetle bağlantı kurmaya hazır olduklarını, fakat mevcut kurallara bağlılık beklediklerini belirtti.

Euro Bölgesi maliye bakanlarının Brüksel'deki toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Hollanda Maliye Bakanı ve Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem, "Yunan ekonomisinin Euro Bölgesi içinde güçlenmesinin ortak hedefleri olduğunu, fakat yeni hükümetin oyunu Euro Bölgesi'nin kurallarına göre oynaması gerektiğini" ifade etti.

Ekonomik ve parasal işlerden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Pierre Moscovici ise maliye bakanları toplantısından, yeni Yunan hükümetiyle birlikte çalışmaya hazır olunduğunun sinyalinin verilmesinden başka herhangi bir karar beklenmemesi gerektiğini kaydetti.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble de Syriza'nın seçim vaadi olan borç indirimiyle ilgili, "Şimdi bunu konuşmanın hiçbir anlamının olmadığını düşünüyorum" dedi. 

Schauble, kurallar haricinde kimsenin Yunanistan'a herhangi bir dayatmada bulunmadığını ve daha önceki Yunan hükümetlerinin verdiği taahhütlerin hala geçerli olduğunu vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir