'Demirkent'in Dünyası'nda büyük buluşma

Dünya'nın dünden bugüne tüm yayın yönetmenleri ve usta kalemler, Demirkent'in Dünyası'nı daha da ileriye taşıyacak fikirleri konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünya Online

Ekonomi gazetesi olarak yolculuğuna 2 Mart 1981'de başlayan ve bu yıl 37'nci yaşına ‘Merhaba' diyecek olan Dünya, bugün ‘tarihi anlar'a bir yenisini daha ekledi. Nezih Demirkent'in yol arkadaşları, yani Dünya'nın bugünlere ulaşmasında önemli katkıları olan tüm yayın yönetmenleri, usta ‘kalemler' ile bazı gazeteci dostları bir araya geldi. Sohbet toplantısında hem kurucumuz Nezih Demirkent bir kez daha anıldı, hem de Demirkent'in Dünyası'nı daha da ileriye taşıyacak fikirler konuşuldu.

DÜNYA'da bugüne kadar yayın yönetmenliği yapmış isimler bir arada... Soldan Sağa: Ertuğ Karakullukçu, Osman Arolat, Cahit Düzel, Alp Orçun, Hakan Güldağ

Dünya Süper Veb Ofset Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent, açılış konuşmasında; "Uzun yıllar boyunca Demirkent'e yol arkadaşlığı eden ve onunla birlikte yürüyen dostlarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Nezih Bey'den bugüne Dünya'da neler oldu, daha farklı neler geliştirebiliriz bunları konuşacağız. Bu yıl 37'nci yılımızı kutluyoruz. Hem bugün, hem de 36 yıldır bizimle olan tüm dostlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, birlikte daha nice yıllara diyorum" ifadelerine yer verdi.

Didem Demirkent, Doğan Hızlan, Ertuğ Karakullukçu ve Hakan Güldağ Demirkent'in Dünyası'nı konuşurken...

Dünya'nın yeni yaşının, her yıl farklı etkinliklerle kutlandığını hatırlatan Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ise bugün de tarihi bir ana tanıklık ettiklerini söyledi. Bir ekonomi gazetesi olarak yolculuğuna başladığı günden bugüne Dünya gazetesini yönetmiş tüm genel yayın yönetmenlerinin bir araya geldiğini vurgulayan Güldağ, şöyle devam etti: "Çok değerli isimler burada. Şu an bir mirasa, bir hazineye bakıyorum. Bugün Nezih Demirkent'i bir kez daha anarken, Demirkent'in koyduğu ilkeler ve hat üzerinde geleceğe nasıl bakabiliriz, hangi alanlara yoğunlaşabiliriz bunları ele alıp tartışacağız. Bu çok değerli isimlerin ve fikirlerin bizimle olmasından ben de büyük mutluluk ve onur duyuyorum."

Demirkent ile çalışmış, uzun yıllar DÜNYA'ya hizmet etmiş; Tevfik Güngör, Rüştü Bozkurt, Alaattin Aktaş, İsmet Özkul, Ali Ekber Yıldırım ve Murat Oray.

Ekonomi gazetesi olarak yayın hayatına başladığı 1981 yılında DÜNYA'nın genel yayın yönetmenliği görevini Cahit Düzel üstlendi. 1982 yılında bayrağı Alp Orçun alırken, 1993 yılı sonunda Osman Arolat DÜNYA'nın yeni genel yayın yönetmeni oldu. 2007'de Ertuğ Karakullukçu ile yola devam edilirken, 2008 yılında Hakan Güldağ ile yeni döneme girildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir