DÜNYA, yeni dönemde iş dünyası ve kentlere daha çok odaklanacak

Türkiye’nin tek ekonomi gazetesi DÜNYA, 29'uncu Bölgeler Toplantısı’nı Kayseri’de gerçekleştirdi. Toplantıda yeni dönemde iş dünyasına ve kentlere daha çok katkı sağlayacak konular ele alınırken, bu alanda daha fazla rehberlik yapılması hedefi benimsendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Anadolu'nun ve iş dünyasının sesi olma iddiasını her geçen gün daha da güçlendiren gazeteniz DÜNYA, gelenekselleşen 'Bölgeler Toplantısı'nın 29’uncusunu Kayseri’de düzenledi. DÜNYA Süper VEB Ofset AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent başkanlığındaki toplantıya, DÜNYA Süper VEB Ofset AŞ Yönetim Kurulu Üyeleri Hülya Koç ve Burcu Kösem, DÜNYA Başyazarı Osman Saffet Arolat, DÜNYA Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, DÜNYA Bölgeler Müdürü Sait Ravanoğlu, DÜNYA Reklam Müdürü Şengül Akyıldız ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen DÜNYA temsilcileri katılarak iş planlarını paylaştı, öngörülerini açıkladı.

Bugün de sürecek toplantılar kapsamında DÜNYA Ailesi, iş dünyasına rehberlik edecek yeni dönem hedeflerini belirledi. Toplantının açılış konuşmasını yapan DÜNYA Süper VEB Ofset AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent, “Bazı şirketler kriz yıllarında zarar görür, bazıları başarılı olur. Biz başarılı olduk. Sanırım kriz yıllarını seviyoruz. Bugün içinde bulunduğumuz dönem de bunu gösteriyor” dedi.

Demirkent, DÜNYA’nın tarafsızlığının önemine de dikkat çekerek, “Türkiye zor bir dönem yaşadı. Biz bu dönemden alnımızın akıyla çıktık” diye konuştu. “Türkiye’de bize eş bize benzer bir yayın olmadığı gibi, bize rakip olacak bir yayın da yok” diyen Demirkent, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nezih Demirkent Bey’den sonra 16 yıldır bu gazeteyi yürütüyorum. Tüm yazarlara, tüm yazıişleri kadrosuna, tüm bölgelere, eski çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Türkiye iş dünyasına da ilgileri nedeniyle teşekkür ediyorum. DÜNYA her zaman olduğu gibi çok daha iyi yerlere gelecektir.”

'Daha okuyucu dostu bir yayını hayata geçireceğiz'

Gazetenin 2016'da 2015'e göre daha iyi bir yıl geçirdiğine vurgu yaparak konuşmasına başlayan DÜNYA Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ da “Daha görünür olduk. Daha sık televizyonlara çıkmaya başladık. Bazı konuları biz gündeme getirdik, sorunların çözüme doğru gitmesini sağladık. Önemli noktalarda önemli dokunuşlarımız oldu. Planladığımız bazı işleri hızlıca hayata geçirdik. Ekstra, TeknoTrend, İyilik Sağlık yayınlarımız bunun en güzel örnekleri. Daha atak ve daha hızlıydık. Bütün bölge temsilcilerimize bu açıdan da teşekkür ediyorum” dedi. Güldağ, “15 Temmuz darbe girişimi sonrasında peş peşe ekler yaptık. Ekonomi alanında bu süreçte lider yayınlardan biri olduk. Olumlu algımızı da artırdık” diye konuştu. Güldağ, DÜNYA’nın önümüzdeki dönemde yapacağı atılımlara da işaret ederek, “Daha rahat okunabilir, daha okuyucu dostu bir yayını nasıl hayata geçirebileceğimizi konuşacağız. Ayrıca DÜNYA’nın daha fazla katkısı olan bir gazete olmasını sağlamaya gayret edeceğiz. Bulunduğumuz şehirleri yükseltebilecek katkılar sağlamalıyız” açıklamasında bulundu.

'Yaratıcılık yönünde kalıp işlerimizi geliştirmeliyiz'

Toplantıda DÜNYA Başyazarı Osman Saffet Arolat da bir konuşma yaparak, “Biz Didem Demirkent’in öncülüğünde 28 Şubat’ta DÜNYA’nın kuruluş yıldönümü öncesi bir toplantı gerçekleştirdik” bilgisini verdi. Arolat, “DÜNYA’nın bugüne kadar görev yapan beş genel yayın yönetmeni ve Nezih Demirkent'in dostları o toplantıya katıldı. Bu bizler için olduğu kadar sizler için de yol gösterici bir sohbet oldu. Kötü dönemlerden geçtik. Kriz dönemleri dibe vurmayı getirir. Ancak yaratıcılık konusunu da gündeme getirir. Biz de bunun yaratıcılık yönünde kalıp, işlerimizi daha nasıl geliştirebileceğimize bakmalıyız” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir