Palamut fiyatları 'borsayı' aratmıyor

Palamut fiyatında, denizdeki hava koşullarına göre ani düşüş veya yükseliş yaşanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜZCE - Palamut fiyatında, denizdeki hava koşullarına göre ani düşüş veya yükseliş yaşanıyor. Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, son birkaç gün Karadeniz'e açılan balıkçıların bol palamutla limanlara döndüğünü belirtti.  

Palamut bolluğunun tezgahları da şenlendirdiğini ifade eden Karakaş, "Palamut bol olunca fiyatı da düşüyor. Ama bu durum tamamıyla hava koşullarına bağlı. Tam tersi hava kötü olursa ağlarımıza balık takılmıyor bu da balık fiyatının ani yükselmesine neden olur" dedi. 

Palamutun tezgahlardaki fiyatının şu anda büyüklüğüne göre 5 ila 10 lira arasında değiştiğini vurgulayan Karakaş, şöyle konuştu: 

"Balık tam manası ile karaborsa gibi bir durum sergiliyor. Bugünün fiyatı bir ertesi günü veya bir önceki günü tutmuyor. Biz balıkçılar olarak bu yıl palamut balığı beklentilerimizi karşılıyoruz. Olumlu havalarda bol miktarda avlanırken, olumsuz havalarda ağlara nadir takılıyor. Bu durum fiyatlara yansıyarak ani fiyat değişikliklerine neden oluyor. Şu anda denizde bol miktarda palamut görünüyor. Hem büyük balıkçılarımız hem de orta ölçekli balıkçılarımız sezondan memnun."  

Bu konularda ilginizi çekebilir