Passolig'de Beşiktaş önde

E-bilet uygulaması Passolig'e en fazla ilgiyi 46.460 adet satış ile Beşiktaş tarftarı gösterdi. Galatasaray 46.376 kartla ikinci sırada yer alırken, henüz kombinelerini satışa çıkarmayan Fenerbahçe'de belirsizlik sürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından hayata geçirilen elektronik bilet (e-bilet) uygulaması, Passolig'te satışlar sürüyor. Sezonun başlamasına iki hafta kala satılan toplam Passolig sayısı 184.643'ü buldu.

Passolig adetleri takım sıralamasında birinciliği elinde bulunduran Beşiktaş 46.460 adet kartla, en çok taraftarı Passolig kart sahibi olan takım olurken, Galatasaray 46.376 kartla ikinci sırada yer alıyor.

Anadolu kulüplerinde ise Torku Konyaspor 3'üncü sırada ve 13.624  Passolig karta ulaştı. Yeşil-beyazlıları takip eden Trabzonspor 9.316 kartla 4. sırada, Süper Lig’in yeni ekiplerinden Balıkesirspor ise 9.202 adetle 5. sırada yer alıyor.

Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig’de uygulanacak e-bilet uygulaması Passolig, 6222 sayılı Kanun ile yürürlüğe girmişti. Sporda şiddet ve düzensizliğin önüne geçmeyi hedefleyen kanun gereği artık Passolig kart sahibi olmayan taraftarlar stadyumlara giriş yapamayacak.

Gerçekleşen e-bilet uygulaması taraftar cephesinde ise huzursuzluk yaratmaya devam ediyor. Sosyal medyada konuyla alakalı olarak birçok taraftar özellikle fişlenme ve rant kaygısını dile getirerek uygulamayı protesto ederken, kart üyesinin ailesinden veya arkadaş çevresinden kimsenin aynı kartla maça girememesi şu sıralar en çok tartışılan konular arasında yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir