"Pazartesi hububat ödemeleri yapılacak"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çiftçilere hububat desteği ödemelerinin 26 Mart'ta yapılacağını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, muhtar ve çiftçilerle bir araya geldiği toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Bozova ilçesindeki sulama alt yapısı yatırımlarının bir bölümünün mayıs ayında, geri kalan kısmının ise eylül ayında bitirilmesinin planlandığını söyledi. 

Bölge çiftçisinin maliyetini en aza indirebilmek için gayret gösterdiklerini belirten Çelik, çiftçiyi girdilerin daha az olduğu damla sulamaya teşvik ettiklerini ifade etti. 

Çiftçilere hububat desteği ödemelerinin yapılacağını da dile getiren Çelik, "25 bin çiftçimizi ilgilendiren 85 milyon liralık hububat desteği Ziraat Bankası'ndan ödenmeye başlanıyor. Çiftçilerimize bir müjde olarak vermiş oluyoruz. Çarşamba günü 25 bin çiftçimize hububat desteği ödenecek. Diğer zarar ziyanla ilgili de bir ay içerisinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ödeme yapacak" dedi. 

Daha sonra beraberindeki başkan adaylarıyla Deliler ve Koçhisar köylerini ziyaret eden Çelik, vatandaşların sorunlarını dinledi.