Penguen Gıda sermayesini artıracak

Şirket, 50 milyon liralık sermaye artırımı ile sermayesini 55 milyon 600 bin liraya yükseltecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Penguen Gıda'nın 50 milyon liralık sermaye artırımına gideceği bildirildi.

Penguen Gıda San. A.Ş Genel Müdürü Aykan Sözüçetin, yaptığı yazılı açıklamada, Penguen Gıda'nın şu anda içinde bulunulan eşanlı sermaye azaltımı ve artırımı süreci sonunda sermayesinin 55 milyon 600 bin liraya yükselmiş olacağını belirtti.

Penguen Gıda'nın 45 milyon lira sermaye azaltımı ile geçmiş yıl zararlarının büyük bir kısmından arınacağını dile getiren Sözüçetin, şunları kaydetti:

"Operasyonel karlılığa olumlu etki etmesi beklenen 50 milyon lira sermaye artışı ile de ilave kaynak yaratmış olacaktır. Bunun neticesinde ise uzun yıllardır yatırımcılarına temettü dağıtamamış olan şirketimiz, kuvvetlenmiş sermaye yapısı ile yakın gelecekte temettü dağıtacak karlılığa geçmeyi hedeflemektedir."

Faaliyete girdiği 1989 yılından beri istikrarlı bir şekilde büyüme gösteren Penguen Gıda'da 2007 yılında başlatılan yeniden yapılanma programının da başarıyla tamamlandığını ifade eden Sözüçetin, artık yapılan yatırımların meyvelerini toplamaya başladıklarını anlattı.

Sözüçetin, tüm bu yatırımlar ve yapılan çalışmalar sayesinde 2009 yılı sonu itibarıyla Penguen Gıda'nın net satışlarının, önceki yıla göre yaklaşık yüzde 24 artışla 69,9 milyon liradan 86,7 milyon liraya ulaştığını bildirdi.

6 ayda yüzde 19'luk büyüme

Firmalarının Türkiye'nin krizde en çok büyüyen, karlılığını en çok artıran şirketleri arasında yerini aldığını vurgulayan Sözüçetin, şöyle devam etti:

"2010 yılı 6 aylık mali sonuçlarına göre Penguen Gıda, 2009 yılının aynı dönemine göre net satışlarını 28 milyon 345 bin LİRADAN 33 milyon 728 bin LİRAYA çıkararak, yüzde 19 büyüme kaydetti. Geçen yılın aynı döneminde elde edilen 2 milyon 134 bin lira net zarardan, bu dönemde 3 milyon 55 bin lira net kara geçildi. Hedeflerine uygun şekilde ilerlemeye devam eden şirketimiz, yakın bir dönemde, ilave ciro büyüklüğü sağlayacak yeni bir takım yatırımlar yapacak."

Sektöründe Türkiye'nin en büyük ihracatçı kuruluşları arasında yer alan Penguen Gıda'nın, Türkiye'nin ise en büyük reçel üreticisi, konserve ürünlerde ise kavanozda en çok tercih edilen lider markası olduğunu ifade eden Sözüçetin, kuruluşlarının iç pazarda son 5 yılda 2 kat büyüme gösterdiğini bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir