Petrol fiyatları düşüşte

Brent türü ham petrolün varil fiyatında, geçen hafta Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin artmasının etkisiyle yaşanan hızlı yükseliş sonrasında bugün geri çekilmeler gözleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Petrol fiyatları, geçen haftaki hızlı yükselişinin ardından yeni haftaya düşüşle başladı.

Brent türü ham petrolün varil fiyatında, geçen hafta Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin artmasının etkisiyle yaşanan hızlı yükseliş sonrasında bugün geri çekilmeler gözleniyor. Cuma günü yatay seyir izleyen Brent petrolün varil fiyatı, 110,1 doları test etmesine karşın bu seviyelerde tutunamayarak günü 109,66 dolardan tamamlamıştı. Brent türü ham petrolün varil fiyatı bugün ise güne 109,69 dolardan başladı, daha sonra 108,86 dolara kadar geriledi. Gelen alımların etkisiyle yeniden 109 doların üzerine çıkan Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda 109,26 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, Brent türü ham petrolün varil fiyatının cuma günü art arda 3. gününde de 110,1 doları test ettiğine ancak bu seviyenin üzerinde tutunamadığına dikkati çekerek, bu seviyenin üzerinde kalıcı olunmadığı için aşağı yönlü hareketlerin devamının gelebileceğini belirtiyor. Geçen hafta yaşanan hızlı yükselişin ardından Brent türü ham petrolün varil fiyatında bir düzeltme yaşandığına işaret eden analistler, satış baskısının artması durumunda 108,7 dolar ve sonrasında ise 107,9 dolar seviyelerinin destek olarak takip edileceğini kaydediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatında ise cuma günü yaşanan sınırlı hareketlerin ardından bugün dalgalı bir seyir izleniyor. Cuma günü 104,5-104,6 dolar dar bandında hareket eden WTI varil fiyatı haftanın son işlem gününü 104,57 dolardan tamamlamıştı. Bugün ise güne 104,57 dolardan başlayan WTI'nın varil fiyatı 102,97 dolara kadar geriledikten sonra şu dakikalarda 103,24 dolardan işlem görüyor.

Analistler, WTI varil fiyatının 103,4 dolar seviyesinin kısa vadede kritik destek konumunda olduğunu kaydediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir