Polise 3'üncü dalga operasyon

'Paralel yapı' iddialarına yönelik operasyonların 3. dalgası sabah saatlerinde 16 ilde eş zamanlı olarak başladı. Operasyonlarda aralarında eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın da bulunduğu bazı polisler gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Emniyette ''paralel yapı'' iddialarına ilişkin İstanbul merkezli 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında eski İstanbul Mali Şube Müdürü  Yakub Saygılı ve İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı'nın da bulunduğu bazı polisler gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen emniyette ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 16 ilde belirlenen adreslere operasyonlar düzenlendi.

Bu sabah saatlerinde başlayan operasyon kapsamında 33 emniyet mensubu hakkında gözaltı istemiyle arama kararı alındı. Gözaltı talep edilen emniyet mensuplarının çoğu 'mali şube' bünyesinde bulunuyor.

Gözaltına alınan polisler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ne getirilmeye başlandı. 

Operasyonlar kapsamında 33 polis hakkında ''darbeye teşebbüs'', ''casusluk'' ve ''resmi belgede sahtecilik'' iddialarıyla gözaltı kararı bulunuyor.

Polisler "Sı-fır" yazılı tişört giydi

Şüphelilerden bazılarının üzerlerine Türkçe ve İngilizce "Sıfır" yazan siyah tişörtler giydiği görüldü. Bu tişörtlerden giyen şüphelilerden birinin, "Biz zaten sıfırız, buradayız. Ama haram para sıfırlanmaz" diye bağırdı.

Bu konularda ilginizi çekebilir