Saray'da futbol zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Spor Toto Süper Lig'de yer alan takımların kaptanları ile bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Spor Toto Süper Lig'de yer alan takım kaptanlarını Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nde kabulü, samimi bir atmosferde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasının ardından, toplantıya katılan yetkilileri ve takım kaptanlarını tek tek dinledi.

Fenerbahçe kafilesinin maruz kaldığı saldırının derin üzüntüye sebep olduğuna değinen katılımcılar da hem saha içindeki hem de saha dışındaki şiddetle mücadele için azami gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

"Fair play fiiliyata geçirilmeli"

Takım kaptanları, Türk futbolunda "fair play"in fiiliyata geçirilmesi için yöneticilerden oyunculara, siyasetçilerden medya mensuplarına varana dek herkesin duyarlılık sergilemesi, sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğine değindi.

Toplantıya tercümanıyla katılan Trabzonspor kaptanı Jose Bosingva, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a buluşmaya vesile olması dolayısıyla teşekkür ederek, "Önemli olan oyuncular olarak bizlerin de saha içinde ve dışında davranışlarımızla daima pozitif mesaj vermeyi başarmamız" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un kendisinin Başbakanlığı döneminde çıkarıldığına işaretle, sorunun çözümü için uygulamaların hayata geçirilmesi kadar tespit edilen eksikliklerin de yeni düzenlemelerle giderilmesinin önemli olduğunu vurguladı. 

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ise bu konuda federasyon ve kulüpler ile daimi istişare halinde olduklarını belirtti. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de futbolda şiddeti önlemeye yönelik düzenlemelerin hem caydırıcı hem de uygulanabilir olmasının başarılması durumunda, daha iyi netice alınabileceğini kaydetti. 

Sezon sonunda Huber Köşkü'ne davet

Erdoğan, dış faktörlerden etkilenmemelerini ve fair play'den taviz vermemelerini tavsiye ettiği konuklarına, futbol sezonu sona erdiğinde İstanbul'da Huber Köşkü'nde kendileriyle tekrar bir araya gelme arzusunda olduğunu söyledi.

Erdoğan, kabul sonrasında, tek tek uğurladığı konuklarına buluşmanın anısına birer kravat hediye etti. 

Toplantıya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in yanı sıra Akhisar Belediyespor kaptanı Güray Vural, Balıkesirspor kaptanı Gökhan Ünal, Beşiktaş kaptanı Tolga Zengin, Bursaspor kaptanı Ozan İpek, Çaykur Rizespor kaptanı Kıvanç Karakaş, Eskişehirspor kaptanı Sezgin Coşkun, Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, Galatasaray kaptanı Selçuk İnan, Gaziantepspor kaptanı Elyasa Süme, Gençlerbirliği kaptanı Ramazan Köse, İstanbul Başakşehir kaptanı Mahmut Tekdemir, Kardemir Karabükspor kaptanı Erdem Özgenç, Kasımpaşa kaptanı Adem Büyük, Mersin İdmanyurdu kaptanı Servet Çetin, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor kaptanı İlhan Parlak, Sivasspor kaptanı Adem Koçak, Torku Konyaspor kaptanı Hasan Kabze ile Trabzonspor kaptanı Jose Bosingva katıldı. 

Ayrıca, TFF Başkanvekili Servet Yardımcı, Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı ve Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan ile Kulüpler Birliği Vakfı Denetleme Kurulu Başkanı Mesut Altan da toplantıda yer aldı.