Poyrazköy mühimmatları kullanıma elverişsiz

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, bazı mühimmatların kullanıma elverişsiz olduğunu ve imhasının istendiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin, soruşturma sırasında, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün savcılığa gönderdiği yazıda, bazı mühimmatın kullanıma elverişli olmadığını bildirerek, bu nedenle imhasını istediği ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Tufan Ergüder imzasını taşıyan ve 16 Temmuz 2009 tarihinde savcılığa gönderilen "imha kararı alınması"na yönelik 2 ayrı yazıda, Poyrazköy'de ele geçirildikleri bildirilen bazı mühimmatın, kimya ve balistik incelemelerle belirlenen niteliklerine yer verildi. 

Terör ve organize suç örgütlerinden elde edilen bu tür patlayıcı maddelerin, Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğünün sorumluluğunda saklanabileceği ve muhafaza edilebileceği uygun depo bulunmadığından, geçmiş yıllarda bunların infilak etmesi sonucunda, görevlilerin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet verdiği hatırlatılan yazılarda, şöyle denildi:

"Buna benzer istenmeyen müessir olayların önüne geçmek için kullanıma elverişsiz oldukları değerlendirilen yazılı maddeler halinde sıralı patlayıcı maddelerin adli emanet ve benzeri depolarda bulundurulması ve saklanması sakıncalı olduğundan imha edilmeleri yönünde karar veya teslim edilecek yerin tarafımıza bildirilmesi gerekmektedir. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığımızdan yukarıda sayılı maddeler halinde sıralı materyallerin imha kararının veya teslim edilecek yerin tarafımıza yazı ile bildirilmesi hususunu rica ederim."

Bu konularda ilginizi çekebilir