Real, 6 mağazasına 6 milyon euro harcayacak

Şirket, 6 milyon euro civarında bir yatırımla 6 mağazasını yenilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Real Hipermarketleri Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan, "Yenileyeceğimiz mağazaların yeni mağaza açmak kadar maliyeti oluyor. Bu sene, yenileme çalışmaları için 6 milyon euro civarında bir yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.

Özerkan, 2010 yılında Real Hipermarketleri'yle ilgili planlarını anlatmak üzere düzenledikleri toplantıda yaptığı konuşmada, dünyada 2009 yılının çok kolay bir sene olmadığına dikkati çekerek, Türkiye'de de krizin etkilerini hissettiklerini bildirdi.

Şu anda 13 mağazalarının bulunduğunu dile getiren Özerkan, 4 tanesini daha önceden yenilediklerini, 6 tanesini daha yenileyeceklerini belirtti.

Yenileme çalışmalarının bir mağaza açılışı kadar maliyeti olduğunun altını çizen Özerkan, bu çalışmalara 6 milyon euro civarında yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.

Özerkan, bu yıl yeni mağaza açmayı düşünmediklerini ifade ederek, büyük şehirlerde planladıkları yeni lokasyonlar olduğunu, özellikle mağaza açmak anlamında büyük şehirlere yoğunlaşmak istediklerini vurguladı.

Yıl sonuna kadar bütün mağazaların yenilenmesini hedeflediklerini dile getiren Özerkan, Ankara, Konya ve Beylikdüzü mağazalarını Ramazan ayına kadar yetiştirmeyi planladıklarının altını çizdi.

Pazar konseptini Türkiye'de uyguladıklarını, ancak, diğer ülkelerde de bu uygulamanın iş yapacağına inandıklarını ifade eden Özerkan, "Mağaza içi modelimizi, pazar konseptini ihraç ediyoruz" dedi.

Özerkan, Bursa'daki mağazalarını Metro Cash&Carry'ye devredeceklerini ifade ederek, Bursa mağazası için yeni lokasyon arayışı içerisinde olduklarını kaydetti.

"Biz mağaza açabiliriz, kapatabiliriz, mağaza devralabiliriz" diyen Özerkan, küçük gruplardan, Real markası altında iş yapmak için talepler olduğunu, ancak mağazalarının belli bir konseptinin bulunduğunu ve minimum 6 bin-7 bin metrekare alanda hizmet verdiklerini anlattı.

Bakkalların yenilenmesi için teşvik kredisi

Metro Grup Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek ise, bir gazetecinin "Bakkallar ve hipermarketlerin bir işbirliği söz konusu olabilir mi?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Biz tüketicinin yararına olan her şeyi destekleriz. Metro cash&carry Anadolu'yu dolaşan bir TIR ile geçen sene 2 bin 200 bakkalı yeniledi ve bu TIR Türkiye'de gezmeye devam ediyor. Hükümet de bir teşvik kredisi çıkarabilir bakkalların kendini yenileyebilmesi için. Birçok Avrupa ülkesinde bakkallar ürünlerin dışında tavuk çeviriyorlar, sandviç yapıyorlar. Hükümete iyileştirme yenileme için teşvik kredisi anlamında birçok şeyler önerilebilir. 'Şu hipermarket şu kadar bir bakkalın yenilenmesine yardım etsin' şeklinde bir çalışma yapılabilir."

Bu konularda ilginizi çekebilir