Renault düşük CO2 salımında Avrupa lideri

Renault, düşük CO2 salımı konusunda Avrupa lideri oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault Grubu, düşük CO2 salımı konusunda Avrupa lideri oldu. Şirket 2013 boyunca yaptığı binek otomobil satışları baz alındığında da 115g CO2//km altına inen ilk otomotiv grubu olarak belirlendi. 

Renault açıklamasına göre grup, 2013 yılı boyunca yaptığı binek otomobil satışları baz alındığında, araç başına ortalama 114.7g of CO2/km ile CO2 salımı alanında Avrupa'nın lideri olduğu saptandı. Grubun söz konusu başarıyı ürün gamını kısa süre önce gençleştirmesine borçlu olduğu belirtilen açıklamada, özellikle Twingo, Yeni Clio, Captur, Mégane ve Dacia Sandero modellerinin bu konuda çok etkili olduğu kaydedildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Grubu Çevre Direktörü Jean-Philippe Hermine, "Bu liderlik, Energy serisi motorlar ile mekanik ve elektrik motorlu araç stratejimizin meyveleridir. İnovasyon çalışmaları çerçevesinde Renault Grubu, somut sonuçlar elde ediyor ve faaliyetlerinin çevre ayak izini önemli ölçüde azaltmaya yönelik hedefini sürdürüyor. Söz konusu gelişmeler hem dünya, hem de müşterilerimiz açısından iyi" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir