Rosneft'ten 49 milyar dolarlık yardım talebi

Rus devlet petrol şirketi Rosneft, Rusya Ulusal Refah Fonu'ndan 49 milyar dolar yardım talep etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rus devlet petrol şirketi Rosneft'in, Rusya'nın Ulusal Refah Fonu'ndan 49 milyar dolar (2 trilyon ruble) yardım talep ettiği bildirildi. 

Rus haber ajansları TASS ve RIA Novosti'de yer alan haberlere göre, söz konusu mali yardım talebini, Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov açıkladı. Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak da petrol devi Rosneft ve doğalgaz üreticisi Novatek'in Ulusal Refah Fonu'ndan yardım talep ettiğini doğruladı ve talebin Ekonomik Kalkınma Bakanlığı onayına sunulduğunu ifade etti. 

Rosneft'in, ABD ve AB tarafından Rus enerji sektörüne uygulanan yaptırımlar nedeniyle karşılaştığı finansal zorlukları aşmak için bu talepte bulunduğu belirtildi. 

Rosneft'ten yapılan açıklamada, Batılı finans kaynaklarına erişiminin kısıtlanması nedeniyle 55 milyar dolarlık borcun ödenmesinde zorluk yaşanabileceği kaydedildi. Şirket ayrıca yeni petrol yatakları ve rafineri geliştirmek için gerekli ekipmanları ithal etmede bazı engellerle karşılaşabileceğini açıkladı. 

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan krizin ardından Batılı ülkeler, Rusya'nın bankacılık ve enerji sektörlerine geçen aylarda bir dizi yaptırım uygulamıştı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir