Rusya, rezervlerine Kanada ve Avustralya Doları ekleyecek

Rus Merkez Bankası, ABD Doları ve Euro'daki dalgalanmanın olumsuz etkilerinin önüne geçmeye çalışıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MOSKOVA - ABD Doları ve Euro'daki dalgalanmaların ardından Rusya, rezervlerinde Avustralya ve Kanada Doları cinsinden dövizleri de eklemeyi planlıyor.

Moskova'da Bloomberg tarafından düzenlenen bir panelde konuşan Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Alexei Ulyukayev, "Avustralya Doları'nın eklenmesi görüşülüyor. Olumlu ve olumsuz yönleri var. Kanada Doları'nı ekledik fakat bu dövizle henüz operasyonlara başlamadık" dedi.

Dünyanın 3'üncü büyük rezervine sahip Rusya'nın 458 milyar dolar civarındaki dövizlerinin yüzde 47'si ABD Doları, yüzde 41'i euro, yüzde 10'u İngiliz Sterlini ve yüzde 2'si Japon Yeni'nden oluşuyor.

Son 12 ayda Kanada ve Avustralya para birimleri, en yüksek performans gösteren dövizler arasında yer alıyor. Bu dönemde Kanada Doları, ABD Doları karşısında yüzde 10, Euro karşısında yüzde 23 değer kazanırken, Avustralya Doları da ABD Doları karşısında yüzde 8.6, Euro karşısında yüzde 21 değerlendi. Rus Rublesi ise Euro karşısında yüzde 11, ABD Doları karşısında yüzde 0.2 yükseldi.

Bu konularda ilginizi çekebilir