Sabancı: Cesur ve gerçekçi reform şart

Brisa Sürdürülebilir Değişim Konferansı'nda konuşan Güler Sabancı, yatırıma özendiren işgücü ve vergi politikalarını içeren bir sanayi politikası beklediklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı,  Türkiye için yüzde 3-4 büyümenin iyi bir performans olduğunu, ancak gelecekte yeterli olmayacağını belirterek; yüzde 5-6 büyümenin yakalanması gerektiğini söyledi.

Sabancı ayrıca, ekonomi ve sanayi politikasında kapsamlı, uzun vadeli ve cesur reformlar gerektiğini; bu doğrultuda yatırıma özendiren işgücü ve vergi politikalarını içeren bir sanayi politikası beklediklerini belirtti.

Brisa Sürdürülebilir Değişim Konferansı'nda konuşan Sabancı, "Dünyadaki ekonomik ve siyasi gelişmeler, çevre ülkelerde yaşananlar, iklim değişikliğinin etkileri, ülkemizdeki uzun süren seçim süreci göz önüne alındığında dirayetle uygulanan mali disiplin ile yüzde 3-4 bandında büyüme iyi bir performans olarak kabul edilebilir. Ancak gelecekte bu yeterli değil, makro istikrarı bozmadan yüzde 5-6 büyümeyi başarmamız lazım" dedi.

Toplumsal barış, hukuk reformu ve yeni anayasanın Türkiye için herşeyin başı olduğunu belirten Sabancı; en az yüzde 5-6 büyümeyi gerçekleştirebilmek için de, ekonomi ve sanayi politikasında kapsamlı, uzun vadeli, cesur ve gerçekçi reform gerektiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye ekonomisiyle ilgili konulara uzun vadeli bakış açısına sahip oldukları yönündeki sözleri ile, hükümet programında 2015 - 2018 dönemine yönelik sanayi stratejisi çalışmasının öngörülmesinin işdünyasını çok memnun ettiğini belirten Sabancı şöyle konuştu: "Geleceğin teknolojilerini göz önüne alan, sürdürülebilirliği ve rekabetçiliği ön planda tutan, dinamik gençliğimizin eğitim ihtiyacına yön veren, sermaye ve finansman alt yapımızı daha uzun vadeli düşünmeye yönlendiren, iş gücü ve vergi politikalarını atılım yapmamızı sağlayacak şekilde düzenleyen yeni bir sanayi politikasını içeren çalışmayı dört gözle bekliyoruz."

Sabancı, araştırma alt yapısına verilen desteklerin de planlı ve kesintisiz şekilde devam etmesi gerektiğini söyledi.           

Bu konularda ilginizi çekebilir