Sabancı Vakfı, ikinci kez Avrupa Vakıflar Merkezi yönetiminde

Sabancı Vakfı, ilk kez 2011 yılında görev aldığı Avrupa Vakıflar Merkezi'nin Yönetim Kurulu üyeliğine ikinci kez seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Vakfı, ikinci kez Avrupa Vakıflar Merkezi (EFC-European Foundation Center) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 

Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, 40. yılında uluslararası arenadaki varlığını güçlendirmeye devam eden Sabancı Vakfı, ilk kez 2011 yılında görev aldığı Avrupa Vakıflar Merkezi'nin Yönetim Kurulu üyeliğine ikinci kez seçildi. 

Sabancı Vakfı'nı, Programlar ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Rana Kotan temsil edecek

Aralarında Ford Vakfı, Rockefeller Brothers Vakfı, Robert Bosh Vakfı gibi dünyaca ünlü vakıfların bulunduğu, 40 ülkeden 236 üyesiyle "üçüncü sektör"ün buluşma noktası olan Avrupa Vakıflar Merkezi'nde Sabancı Vakfı'nı, Programlar ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Rana Kotan temsil edecek. 

Avrupa Vakıflar Merkezi'nin Yönetim Kurulu üyeliği için 24 aday başvurusu arasından seçilen Sabancı Vakfı, 3 yıl süreyle görevde kalacak. Yönetim Kurulu'nda Sabancı Vakfı dışında, Erste Stiftung Vakfı, (Avusturya), Fondazione Cassa di Risparmio di Torino Vakfı, (İtalya), Fondazione di Venezia Vakfı, (İtalya), Ford Vakfı (ABD), Open Society Vakfı (ABD) ve Mama Cash Vakfı (Hollanda) yer aldı 

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, konuya ilişkin açıklamada, Avrupa Vakıflar Merkezi'nin Avrupa'da faaliyet gösteren vakıflar için destekleyici yasal ve mali ortamların yaratılmasına, "üçüncü sektör"ün altyapısının güçlendirilmesine, işbirliği ve ortaklıkların teşvik edilmesine katkıda bulunduğunu ifade etti. 

Sabancı Vakfı'nın bir kez daha Avrupa Vakıflar Merkezi Yönetim Kurulu'na seçilmesinin, Türkiye'de de "üçüncü sektör"ün sosyal kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını belirten Koyunsağan, şunları kaydetti:  

"Sabancı Vakfı olarak, toplumsal gelişmede daha etkin, stratejik ve katılımcı bir model olarak geliştirdiğimiz vakıfçılık anlayışı ile fark yaratmaya çalışıyoruz. Bunun için de kendimizi uluslararası vakıfçılık standartlarını uygulayan, öncü ve örnek bir vakıf olarak konumlandırdık. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalarla, yurt içinde ve yurt dışında geliştirdiğimiz işbirliklerimizle,  küresel alanda da güçlenen filantropi sektörünün de öncü vakıflarından biriyiz. İkinci kez üç yıllık süre için seçildiğimiz Avrupa Vakıflar Merkezi Yönetim Kurulu'nda Türkiye'yi temsil etmekten mutluluk duyuyoruz." 

"Küresel vakıflarla işbirlikleri geliştirme açısından son derece önemli bir pozisyon"

Sabancı Vakfı Programlar ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Rana Kotan da üstlendiği görev ile ilgili "Avrupa Vakıflar Merkezi Yönetim Kurulu üyeliği, küresel vakıflarla işbirlikleri geliştirme açısından son derece önemli bir pozisyon. Dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşları arasında üstlendiğimiz bu görevle, yenilikçi ve iyi örneklerin paylaşımını sağlayarak sivil toplum sektörüne ivme kazandırmaya; edindiğimiz deneyimlerle Türkiye'de ve dünyada daha adil ve eşitlikçi bir toplum hayaliyle çalışmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. 

Sabancı Vakfı, 2009 yılında kurulan ve Avrupa Vakıflar Merkezi tarafından yönetilen Engellilerin İnsan Hakları Avrupa Vakıflar Konsorsiyumu'nun da kurucu üyeleri arasında yer alıyor ve aynı zamanda 2014 yılı itibarıyla bu konsorsiyumun Eş Başkanlığı görevini üstleniyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir