A Milliler mağlubiyetle başladı

Türkiye A Milli Basektbol Takımı, Huawei Kupası'ndaki ilk maçında ev sahibi Litvanya'ya 86-74'lük skorla mağlup oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2015 FIBA Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Türkiye A Milli Basektbol Takımı, Litvanya'nın Kaunas şehrinde düzenlenen Huawei Kupası'ndaki ilk maçında ev sahibi Litvanya'ya 86-74'lük skorla mağlup oldu.

Mücadeleye Sinan Güler, Cedi Osman, Ersan İlyasova, Semih Erden ve Ali Muhammed beşi ile başlayan Türkiye A Milli Basketbol Takımı, ilk sayılarını Semih Erden’in basketi ile buldu. İlk çeyrek sonunda Semih Erden 9 sayı, Cedi Osman ise 8 sayı ile mücadele etti. Ay Yıldızlılar, ilk çeyreği 27-19 geride tamamladı. İkinci çeyrekte A Milli Takım, farkı 6 sayıya kadar düşürmeyi başardı. Son bölümler Litvanya’nın üstünlüğü ile geçti. Milliler, soyunma odasına 48-36 geride gitti.

İkinci yarıya Türkiye iyi bir başlangıç yapamadı. Litvanya, üçüncü çeyrekte üstün bir oyun sergiledi ve çeyrek 70-52 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile tamamlandı. Son çeyrekte Ay Yıldızlı ekip farkı eritmeyi başardı, ancak Türkiye A Milli Basketbol Takımı, karşılaşmadan 86-74 mağlup ayrıldı.

Türkiye A Milli Basketbol Takımı, yarın TSİ 16:45’te Hırvatistan ve 19 Ağustos Çarşamba günü TSİ 16:45’te Makedonya ile karşı karşıya gelecek.