ABD'de 'salmonella' salgını

Sağlık Bakanlığı, Washington eyaletinde domuz eti tüketimine bağlı salmonella salgını yaşandığını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'nin Washington eyaletinde domuz eti tüketimine bağlı salmonella enfeksiyonu nedeniyle salgın yaşandığı bildirildi. 

ABD Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yarıdan fazlası King County bölgesinde olmak üzere 90 kişiye salmonella enfeksiyonu teşhisi konulduğu, bunlardan 6'sının hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 

Yapılan ilk araştırmaların salgının kaynağı olarak kızarmış domuz eti tüketimini işaret ettiğini ifade eden bakanlık, enfeksiyonu kontrol altına almak için eyalete uzman bir ekibin gönderildiğini duyurdu. 

ABD Tarım Bakanlığına bağlı Gıda Güvenliği ve Denetimi Müdürlüğü de eyalet genelinde domuz ürünlerinin tüketimine yönelik uyarı açıklaması yayınladı. Domuz etinin güvenilir kaynaklardan satın alınması gerektiği belirtilen açıklamada, çiğ domuz etine temas eden ellerin ve kullanılan mutfak aletlerinin dikkatlice yıkanması gerektiği vurgulandı. 

Salmonella bakterisinin neden olduğu enfeksiyon ileri seviyede ishal, ateş, titreme, abdominal rahatsızlık ve kusmaya neden oluyor. 

Enfeksiyon, önlem alınmaması durumunda çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf insanlar için ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir