Dişte franchise ile 225 şube açacaklar

Geçen sene uygulamaya koydukları franchise modeli ile hızla büyümeye geçen DentGroup, 8 yıl içinde yurt dışı da dahil 225 şubeye ulaşmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre ESER / DÜNYA ONLINE

Bundan 11 yıl önce temelleri atılan DentGroup, büyük hedefler peşinde hızla ilerliyor. Geçen sene franchise modelini uygulamaya koyan ve hızlı bir büyeme gerçekleştirmek isteyen DentGroup, 8 yılda 225 şubeye ulaşmayı planlıyor. İstanbul, Antalya ve Bodrum'daki 12 şubenin yanına İzmit'i de eklemek üzere olan grubun yıl sonu şube hedefi 18. Gelecek yıl ulaşılması planlanan şube sayısı ise 30. Şubeleşmedeki hızlı büyüme grubun cirolarına da yansımış durumda. 2016'da hedeflenenden yüzde 30 daha fazla büyüyerek 18 milyon lira ciro yapan grubun 2017 ciro beklentisi 27 milyon lira seviyesinde. Şirketin en önemli hedeflerinden biri ise yurt dışında da şubeleşmek.

Şirketlerindeki bu dönüşümü ve geleceğe dair planlarını DÜNYA'ya anlatan DentGroup'un kurucu ortaklarından Yönetim Kurulu Başkanı Efe Çelebi, ilk franchise verdikten sonra kısa süre içerisinde şube sayısının ikiye katlandığını söyledi.

Önümüzdeki günlerde İstanbul Maltepe ve İzmit şubelerini hizmete açacaklarını aktaran Çelebi, "Biz 8 yılda 225 şube hedefi koyduğumuzda kimse bizi ciddiye almadı, fakat biz bu hedefe doğru hızla yürüyoruz. Yurt içinden farklı şehirlerden talepler geliyor, bu konuda görüşmelerimiz sonlanmak üzere. Bazı şehirlerde bu alanda  bir yatırıma ihtiyaç var. Ancak bizi asıl heyecanlandıran yurt dışından gelen talepler. Şu anda franchise isteyen ülkeler var. Kosava, Hindistan, Gine ve Suudi Arabistan ile görüştük. Onlara master franchise vereceğiz" dedi.

Bir klinik için yaklaşık 250 bin dolar yatırım yaptıklarını ifade eden Çelebi, Türkiye'de mevcut sağlık sigortası kapsamı ve devlet hastanelerinde yapılan tedavilerin niteliği nedeni ile en fazla kazancı özel ve estetik tedavilerden elde ettikleri söyledi.

"Kârlılığı 3 kat artırdık"

Yola çıktıklarında dünyadaki farklı örnekleri incelediklerini ve hem yatırım maliyetleri daha düşük olduğu hem de şubenin başında işletmenin kendi sahibinin olmasını tercih ettikleri için franchise modelinde karar kıldıklarını belirten Efe Çelebi, hızlı şubeleşmenin nedenini şu sözlerle anlattı;

"Bu model ile 5 yılda 1 lira kâr edemeyen klinikler kâr rekoruları kırmaya başladı. Kârlılıklar 3 kat arttı. Bu kısa sürede diğer hekimler tarafından da görüldü ve bize katılmak isteyen çok klinik oldu. Böylece yakın lokasyonlarda kısa sürede yeni şubeler açtık ve açmaya devam ediyoruz."

Yapılan her tedavinin 5 yıl garantisi olduğunu belirten Çelebi, kendilerine gelen bir hastanın tüm lokasyonlarda rahatça tedavisini gerçekleştirebileceğini vurguladı.

Bir turist 15 bin lira harcıyor

Bugün itibariyle turistlerin en çok tercih ettikleri şehirlerde şubelerinin olduğunu hatırlatan Efe Çelebi, daha fazla sağlık turizmine yönelmeye başladıklarını kaydetti. Çelebi, "Türkiye'de iş gücü daha ucuz olduğu için tedaviler yurt dışına göre daha uygun. Yabancı hastalar da bunu bildikleri için Türkiye'yi tercih ediyor. Bizim şu anda hastalarımızın yüzde 10'u yabancı, ancak biz bu oranı daha da yukarı çekeceğiz. Bir yabancı hasta tedavi için buraya  geldiğinde yaklaşık 15 bin lira harcama yapıyor. Hastalar burada çok farklı ağırlanıyor, lüks araçlarla transfer edilip lüks otellerde konaklıyor. Bu şekilde biz de öne çıkmış oluyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir